Plattsättare

Lägg till i Mitt Boden Ta bort från Mitt Boden

Upplägg

Distans/Delvis på plats i Luleå
60 veckor vid heltidsstudier
Gymnasial
1200
Svenska

Om yrket

Har du sinne för det estetiska, är noggrann och gillar precisionsarbete, då är det plattsättaryrket du ska satsa på!

Ansökan

9/9 -24 & 18/11 -24
Alltid sökbar
Alla våra utbildningar inom Komvux och Yrkeshögskola är kostnadsfria och CSN-berättigade.

Förkunskaper

För att söka till utbildningen behöver du vara skriven i kommunen och ha gått klart grundskolan eller ha motsvarade kunskap.

Efter utbildningen - vanliga jobb

Som plattsättare arbetar du bland annat med att klä väggar eller golv med kakel, klinker, mosaik eller konstbetong. Arbetet sker för det mesta inomhus i till exempel kök, badrum, entréer etc. I arbetsuppgifterna ingår också underarbete, som spackling, slipning, tät skiktning av väggar och golv.

  Studera vidare

  Vill du studera vidare så kan det finnas passande påbyggnadsutbildning inom yrkeshögskolan. Här är några exempel.

  Kurslista

  KursnamnKurspoäng
  Husbyggnadsprocessen200
  Husbyggnad 1100
  Husbyggnad 2200
  Husbyggnad 3 - ombyggnad200
  Specialyrken 1100
  Specialyrken 2200
  Specialyrken 3200

  Övrigt

  Kostnad för litteratur och skyddskläder etc. bekostas av eleven.
  Andra utbildningar
  0158
  I utbildningen ingår grundläggande kunskap i att installera, montera, kontrollera, underhålla och reparera el- och automatikutrustningar. Eleven lär sig att tekniskt beskriva installationen och dokumentera den och även grundläggande erfarenhet av hantering och programmering för PCL-system (styrsystem för automation). Utbildningen genomsyras av ett stort fokus på säkerhet, riskbedömningar och en god arbetsmiljö. En industrielektriker blir en viktig nyckelperson för att se till att produktionsprocessen fungerar som den ska.
  GameDev Indie
  Utbildningen ger dig en bred förståelse för de element som behövs för att skapa ett spel. Design, grafik och programmering. Du får lära dig hur du skapar i både 2D- och 3D-miljöer, hur du kodar i både Unity med C# och visual scripting i Unreal Engine, och hur du skapar miljöer och designar system för att skapa en fantastisk spelupplevelse.
  Yrkesförare – Buss
  Är du serviceinriktad, flexibel och stresstålig? Då har du egenskaperna som krävs för att bli bussförare. Är du dessutom noggrann, ansvarsfull och har ett högt säkerhetstänk är detta jobb för dig!
  DCIM100MEDIADJI_0164.JPG
  Gillar du tunga fordon och vill ha ett självständigt arbete ute på vägarna? Lastbilschaufför innebär till stor del ensamarbete med är också ett serviceyrke där du kommer i kontakt med kunder i samband med lastning och lossning. Du behöver vara servicemedveten samt ha goda kunskaper om vad det innebär att framföra ett tungt fordon på ett säkert sätt.