Industrielektriker

Lägg till i Mitt Boden Ta bort från Mitt Boden

Upplägg

Distans/Delvis på plats i Luleå
65 veckor vid heltidsstudier
Gymnasial
1300
Svenska

Om yrket

I utbildningen ingår grundläggande kunskap i att installera, montera, kontrollera, underhålla och reparera el- och automatikutrustningar. Eleven lär sig att tekniskt beskriva installationen och dokumentera den och även grundläggande erfarenhet av hantering och programmering för PCL-system (styrsystem för automation).
Utbildningen genomsyras av ett stort fokus på säkerhet, riskbedömningar och en god arbetsmiljö. En industrielektriker blir en viktig nyckelperson för att se till att produktionsprocessen fungerar som den ska.

Ansökan

4/9 -23, 13/11 -23
Alltid sökbar
Alla våra utbildningar inom Komvux och Yrkeshögskola är kostnadsfria och CSN-berättigade.

Förkunskaper

Grundskola eller motsvarande. Matematik 1a/b/c eller Ma A. Har du förkunskaper inom yrket har du möjlighet att tillgodoräkna dig de kunskaperna och därmed korta utbildningstiden.

Efter utbildningen - vanliga jobb

  • Skåpmontör
  • El- och Instrumentmontör
  • Automationselektriker

Studera vidare

Kurslista

KursnamnKurspoäng
Praktisk ellära100
Elektromekanik100
Människan i industrin 100
Mekatronik100
Mekatronik 2100
Elmotorstyrning100
Elmätteknik100
Elkraftteknik100
Mät- och styrteknik100
Kommunikationsnät100
Elinstallationer200
Programmerbara styrsystem100

Övrigt

Kostnader för litteratur, arbetskläder etc. bekostas av eleven.
Andra utbildningar
0158
I utbildningen ingår grundläggande kunskap i att installera, montera, kontrollera, underhålla och reparera el- och automatikutrustningar. Eleven lär sig att tekniskt beskriva installationen och dokumentera den och även grundläggande erfarenhet av hantering och programmering för PCL-system (styrsystem för automation). Utbildningen genomsyras av ett stort fokus på säkerhet, riskbedömningar och en god arbetsmiljö. En industrielektriker blir en viktig nyckelperson för att se till att produktionsprocessen fungerar som den ska.
GameDev Indie
Utbildningen ger dig en bred förståelse för de element som behövs för att skapa ett spel. Design, grafik och programmering. Du får lära dig hur du skapar i både 2D- och 3D-miljöer, hur du kodar i både Unity med C# och visual scripting i Unreal Engine, och hur du skapar miljöer och designar system för att skapa en fantastisk spelupplevelse.
Yrkesförare – Buss
Är du serviceinriktad, flexibel och stresstålig? Då har du egenskaperna som krävs för att bli bussförare. Är du dessutom noggrann, ansvarsfull och har ett högt säkerhetstänk är detta jobb för dig!
DCIM100MEDIADJI_0164.JPG
Gillar du tunga fordon och vill ha ett självständigt arbete ute på vägarna? Lastbilschaufför innebär till stor del ensamarbete med är också ett serviceyrke där du kommer i kontakt med kunder i samband med lastning och lossning. Du behöver vara servicemedveten samt ha goda kunskaper om vad det innebär att framföra ett tungt fordon på ett säkert sätt.