Hyr ut din bostad

Hyr ut din bostad

Norra Sverige står inför en samhällsomställning som saknar motsvarighet i modern tid. I Boden kommer befolkningsmängden att öka med flera tusen personer de närmaste åren och de som ska börja jobba här behöver någonstans att bo tills vi har fler bostäder i Boden. Här finns din möjlighet att hjälpa till i samhällsomställningen.

Bodens kommun har beslutat att i nuläget själva agera bostadslots för att skapa en så smidig flytt till Boden som möjligt. Vi kommer vara din kontakt till de som är intresserade av att hyra bostäder för att jobba i samhällsomställningen i Boden, bland annat personal på H2 Green Steel.

Bra för dig  att veta är att även om vi är kontakten emellan parterna under de första stegen så kommer inte vi vara parten ni skriver hyreskontraktet med. Kontraktet är mellan hyresvärd och hyresgäst.

När du skriver hyreskontrakt

Det är du som hyr ut som ansvarar för hyreskontraktet och att det är korrekt. Bodens kommun har ingen skyldighet eller åtaganden mot hyresvärden eller hyresgästen.

Vad kan du ta för hyra för ditt hus?

Enligt 12 kap jordabalken, den så kallade hyreslagen, är hyran inte skälig om den är påtagligt högre än hyran för hus, som med hänsyn till bruksvärdet är likvärdiga. Om en jämförelse inte kan göras med hus på orten, får istället hyran för hus på annan ort med jämförbart hyresläge beaktas. Om det inte finns några hus att jämföra med, gör Hyresnämnden en allmän skälighetsbedömning mot bakgrund av sin allmänna kännedom om hyresläget där du bor. Läs hos Villaägarna

Uthyrningsformulär

Bostäder

Information om bostaden

Nedan fyller du i så mycket du kan om din bostad.


Information om uthyrning

Här fyller du i vad som gäller för hyresgästen.


Bra att veta

Om du har laddat upp många eller tunga filer kan det ta ett tag för formuläret att bearbeta. Ibland står det "a time out occured" men det brukar fungera i alla fall. Om ni är osäker kan ni mejla flyttahit@boden.se och fråga.

I dagsläget kontaktar vi er endast om någon är intresserad av er bostad.