Jobba i Boden

Jobba i Boden

I Boden finns det gott om jobb, mitt i den gröna revolutionen. När hela samhället växlar upp i rekordtakt behövs du här, oavsett yrke eller utbildningsnivå. Välkommen till Boden!

Mitt i den gröna omställningen

Boden befinner sig i centrum för industrins gröna omställning. Just nu håller H2 Green Steel på att bygga en gigantisk anläggning för storskalig produktion av fossilfritt stål och vätgas här. Rekryteringen har börjat och när produktionen är igång ska runt 1500 personer arbeta där. Hela staden och regionen kommer att växa i extrem takt och nya jobb skapas inom alla branscher. Vi räknar med 50 000 nya jobb till år 2030, bara i Norrbotten. Här i Boden kan det skapas alltifrån 4 000 till 10 000 nya arbetstillfällen.

Redan i dag är arbetslösheten låg och det enkelt att få tag på jobb här, särskilt om du är lärare, elektriker, undersköterska, sjuksköterska, lastbilschaufför, snickare, maskinförare, förskollärare, processoperatör eller liknande, och rekryteringsbehoven kommer att öka. Det finns intressanta jobb både för dig som har studerat många år på universitet och för dig som just gått ut gymnasiet. Du behövs helt enkelt i Boden.

Låt oss matcha dig med jobb

Vi kan hjälpa dig att komma i kontakt med arbetsgivare som är på jakt efter din kompetens. Du registrerar dig genom att fylla i vilka yrken du är intresserad av i ett kort formulär. Lycka till i ditt jobbsökande i Boden!

Lediga jobb i Boden

  • Platsbanken – sök bland lediga tjänster
  • Lista: lediga tjänster på Bodens kommun
  • Leta jobb på Linkedin
  • Facebookgruppen Jobb i Boden

Find your dream job and save the planet.

Rekryteringsplattformen MinDig.com samlar alla tunga industrijättar som storsatsar i norra Sverige. Registrera dig och medföljande för att maxa dina chanser till drömjobbet i den gröna revolutionen. 

Arbetsgivare i Boden

De största arbetsgivarna i Boden finns i dag i offentlig sektor, som Bodens kommun, Region Norrbotten och Försvarsmakten. Men här finns också välmående och växande företag i många branscher. Vårt näringsliv befinner sig i en tillväxtfas utan motstycke. Att det här händer just nu är ingen slump utan resultatet av många års idogt arbete. Boden har Norrbottens bästa företagsklimat sedan flera år tillbaka och varje år startas en mängd nya företag här. Tillväxten bland Bodenföretagen är stark och det finns ett stort intresse bland stora etablerade företag att flytta hit.

Läs mer om våra företag

Jobben finns i norr!

I Boden, Gällivare, Skellefteå, Kiruna och Luleå pågår just nu historiskt stora satsningar som kommer att förändra industrin och våra basnäringar i grunden. Tillsammans arbetar vi för en ljusare och grönare framtid. Men för det behövs folk, som du. De närmaste åren skapas 100 000 nya jobb i den gröna industriella revolutionen i norra Sverige och vi vill ha dig med på resan.

Lär dig något nytt

Vill du byta bana eller utbilda dig finns det specialutvecklade vuxenutbildningar och yrkesutbildningar för de jobb där rekryteringsbehoven är som störst – som till exempel vårdbiträde, elektriker, barnskötare, processoperatör och spelutvecklare.  

H2 Green Steel och Bodens kommuns Vuxenutbildning har tillsammans skapat tre nya utbildningar, skräddarsydda för att förbereda inför en yrkesbana på det gröna stålverket – industrielektriker, underhållstekniker och processoperatör/stålverksarbetare. 

Närheten till Luleå Tekniska Universitet (25 minuter bort) innebär utbildnings- och forskningsmöjligheter på riktigt hög nivå. Här i Boden finns stora chanser att förverkliga dina jobbdrömmar.

Vidareutbilda dig

  • Lärcentrum Vuxenutbildning
  • Luleå Tekniska Universitet
  • Boden Game Camp
  • Changemaker Educations
Första spadtaget Boden Industrial Park, H2 Green Steel. Barn, ungdomar

Den smarta gröna samhällsomställningen

Vi är norra Sveriges gröna hjärta med ett näringsliv som interagerar i ett unikt ekosystem som attraherar talanger från hela världen. H2 Green Steels etablering är en viktig accelerator och Bodens kommun har växlat upp för att skapa något smart, grönt och nära nog unikt som håller i många generationer framöver. 

Läs om den gröna samhällsomställningen i Boden på BODENXT.se

Spela video om Ida-Linn Näzelius jobbar på H2 Green Steel och bor i Harads och uppskattar att ha nära till bra löpspår att springa på.

GLOBALT OCH LOKALT 

Är du en distansare eller en sån där modern digital nomad? Boden funkar finfint för dig som vill kunna bo och arbeta på olika platser, på distans över internet. Det går jättebra att surfa mobilt i princip överallt i Bodens kommun, framför allt om du använder Telias mobilnät (exempelvis med operatörerna Fello, Halebop och Telia). Att jobba från skidanläggningen, en stuga i skogen eller från fiskebåten går således utmärkt. Ungefär 80 procent av hushållen i Bodens kommun är anslutna till bredband via fiber. Det finns alltså snabbt internet nästan överallt, även om du är i en by på landet. 

Om du vill ha en tillfällig kontorsplats, tillgång till kaffemaskin, mötesrum och någon att snacka med så rekommenderar vi Space & place på Boden Business Park. Det är ett coworking space där du med medlemskap kan sitta och arbeta i en återbruksinredd loungemiljö, precis när du vill – eller varje dag. En stor bonus är spontana möten med nyckelpersoner i Bodens växande näringsliv.  

I den grannkommunen Luleå med sina 78 000 invånare finns det ännu fler spännande arbetstillfällen, och det är så många som pendlar mellan Boden och Luleå att vi ser på vår arbetsmarknad som gemensam. Det tar ungefär en halvtimme att ta sig mellan städerna med buss, tåg eller bil, och samma tid att ta sig till Luleå Airport. Så om du behöver jobba på kontoret i Stockholm ibland är det till och med möjligt att vara på plats innan kollegorna. 

Jobba på Bodens kommun 

Förutom näringslivet har Boden en stark offentlig sektor där Bodens kommun är en stor arbetsgivare. Att arbeta i Bodens kommun är att vara nära Bodensarnas föränderliga vardag. Detta innebär möjligheter och utmaningar där vägen fram kan vara mod att våga. Vi har en stark våga prova-kultur där stödet från kompetenta kollegor och chefer finns nära. Här får du ett stort förtroende i en fantastisk miljö och möjlighet att utveckla dig själv och andra. 

Bodens kommun erbjuder många olika jobb inom utmanande och spännande yrkesområden som alla syftar till att utveckla Bodens kommun. Vi är ca 2500 anställda och kommer under de närmaste åren att ha behov av många nya medarbetare inom alla våra verksamheter.