Nära till stadens uteliv

Nära till stadens uteliv

I Boden har vi nära till ett bra uteliv och en bred mix av matupplevelser, från gatuköket, caféet eller sushistället på hörnet till husmanskost, hälsokost och fine dining. 

Restauranger

Kanske är det på landsbygden vi hittar de allra vassaste gastronomiska upplevelserna. Arctic Bath och Treehotel i Harads satsar liksom Restaurang Kallkällan i Sörbyn på förstklassiga menyer med lokalproducerade råvaror tillredda med största finess, dessutom i fantastiska miljöer väl värda ett besök.

I centrum hittar vi Bryggmästarn, en restaurang och pub med eget bryggeri som slog upp portarna våren 2020 och har blivit ett vattenhål och extra vardagsrum för bodensare i alla åldrar. Nattlivet är vanligen som livligast på Western Farm, särskilt under sommarhalvåret men även deras julbord med show har blivit en uppskattad tradition. M/S Bränna har en omtyckt uteservering intill det vackra Bodträsket om somrarna, men även restaurang, lounge och nattklubb. Här planeras ett högt lyxhotell med spa som i framtiden kan bli ytterligare en besöksanledning för Boden. 

På stan

Ta en brunch med nära vänner på Färgaregatan, testa veckans närproducerade hantverksölBryggmästarn med kollegorna eller ta ut familjen på middag på M/S Bränna med utsikt över vackra Bodträsket i solnedgång. Eller varför inte ett glas bubbel innan kvällens föreställning på Sagateatern? Är det drinkar och dansgolv in på småtimmarna du vill ha finns det också här. I Boden är det nära till högklassig mat och dryck i smakfulla miljöer men som vanligt blir allt så mycket trevligare i goda vänners lag. Nära är bra, det gäller både människor och mat. 

Folkfesten 

Vi fram emot att åter mötas på de folkfester vi älskar i sommar. Boden Alive, Kulturnatta, Pride Boden, Midnattstrav på Bodentravet, Sommarljus visfestival och förhoppningsvis många fler och nya arrangemang, alldeles i närheten.

Från Boden har vi också nära till den större staden Luleå och dess breda utbud av restauranger, kultur och nöjen. Hit finns goda kommunikationer med buss och tåg samt nattbussar på helgerna.

I Boden kan du njuta av den norra delen av Sverige och på landsbygden hittar du fine dining kvällstid. Arctic Bath, Treehotel och Sörbyn Lodge är några av de platser dit du kan åka för att få det lilla extra. Vinter, vår, sommar och höst, alla årstider är så tydliga när du kommer till våra breddgrader, ett gastronomiskt litet paradis.