Bygg ditt drömhus

Bygg ditt drömhus

Boden befinner sig i en väldigt expansiv fas, det är många som flyttar hit för att bygga sin egen drömvilla. Då är det tur att det både är enkelt och billigt, vi har ingen tomtkö och är snabbast i landet på bygglov. 

I Boden finns ingen tomtkö, när vi släpper nya byggbara tomter är det i stället först till kvarn som får chans att köpa tomt. Dessutom är tomtpriserna förmånliga och Boden under flera år utsetts till Sveriges bästa och snabbaste på att hantera bygglov.  

Bodens kommun har ofta lediga tomter, både centralt och på landsbygden, här har du chansen att bygga ditt drömhus med nära till allt.

Sävast – bygga nytt

Det område som vuxit mest de senaste åren är Sävast. Vårt senaste tomtsläpp var Brännan som sålts och byggts i tre etapper. Dessa tomter sålde slut inom bara några minuter och det är inte så konstigt, här finns riktigt fina tomter med generösa byggrätter alldeles intill den glittrande Luleälven. Det är dessutom nära till en alldeles nybyggd förskola, skola, mataffär, golfbana, motionsspår, idrottsanläggningar, restauranger och det sjudande näringslivet på Boden Business Park

Här framöver planeras ytterligare ett villaområde i Sävast, men det pågår också förstudier inför nya bostadsområden på andra håll i kommunen så håll utkik på lediga tomter för att få tag på din drömtomt. 

Bäst på bygglov

Bodens kommun har utsetts till den kommun som är bäst i Sverige på bygglov. Flexibla och generösa byggrätter som anpassas efter kunden och tillgången på mark är framgångsreceptet, något som går hand i hand med målsättningen att det ska vara enkelt att driva företag och bygga hus i Boden. 

Intresset för att bygga nytt i Boden har vuxit stort. Trycket på de tomtsläpp som har gjorts hittills höll nästan på att knäcka bokningssystemet och inom loppet av några minuter var alla tomter tingade. Kommunen tillhandahåller småhustomter, hästtomter, industritomter/kombinationstomter och handelstomter.

De nya bostadsområdena möjliggör för nya familjer att slå ner sina bopålar, en del flyttar hem till kommunen igen efter år på annat håll, unga par skapar sitt första egna hus, andra blir nya kommunmedborgare och värdesätter det korta pendlingsavståndet på 10-20 minuter till Sunderbyn och Luleå. Många som satsar är också etablerade bodensare som väljer att äntligen bygga huset som de har drömt om hela livet. Detta öppnar i sin tur för en generations- och bostadsväxling som frigör andra boendealternativ i kommunen.

I vår databas hittar du enkelt våra tomter till salu och här finns också information om ytstorlek och pris. I kartan visas de tomter som är lediga samt storlek och pris på dem. Småhustomter kan bokas direkt via e-tjänsten.

Vid försäljning av småhustomter sker det endast till privatpersoner med en tomt per hushåll. Genom bokning via e-tjänsten godkänner du att kommunen tar ut en bokningsavgift på 5000 kronor. Bokningsavgiften utgör en del av köpeskillingen och kommer att dras bort från den totala köpeskillingen.