Läs reportage om våra bodensare

I Boden är naturen alltid nära och det är en stor anledning till att många väljer att bo här eller flytta hit. Oavsett om du föredrar storslagna utsikter, tysta skogar eller porlande vatten så hittar du det allt som oftast just runt husknuten. Det är det vi kallar #närhetsliv.

BRA SAKER OM BODEN 

I magasinet #Närhetsliv får berättelserna ta plats och bodensarna stå i fokus. Långa välskrivna reportage och stilstarka bildserier skildrar allt det där som gör Boden till en underbar plats att leva på. Här ryms allt från imponerande bedrifter och omvälvande livsval till udda hobbies, vackra hem och hårdsatsande vinnarskallar i vårt fantastiska föreningsliv. Det och mycket mer är #Närhetsliv. 

#Närhetsliv gavs ut första gången våren 2017 och delades ut till alla hushåll i Boden, som ett sätt att stärka Bodens platsvarumärke och skapa stolthet bland bodensarna. Bakom magasinet ligger kommunikationsenheten på Bodens kommun, som tar hjälp av den lokala fotografen Mats Engfors för de högklassiga bilderna. 2019 vann #Närhetsliv Publishingpriset i kategorin medborgartidningar. Dess texter, bilder, layout och tryck fick skyhöga poäng i den jurybedömda tävlingen.  

Under 2021 har tidskriften legat vilande men hösten 2022 planeras ett nytt nummer i ny tappning, där även du som inte är bodensare kan prenumerera och få hem två nummer per år. Reportagen i #Närhetsliv finns att läsa digitalt här.

Prenumerera på #närhetsliv