Tommy Eliasson Winter på plats i Storklinten, 15 november 2022

Han är ny vd för Storklintens skidanläggning

Foto Mats Engfors/Fotographic

Tommy Eliasson Winter är ny vd för Storklinten Rekreation AB. Han vänder därmed hem till den plats som han som han spenderat en stor del av sin uppväxt – hemmabackarna i Storklinten.  

– Det här känns otroligt roligt. Skidåkning har varit och är fortsatt en stor del av mitt liv, jag brinner för utveckling och hoppas kunna bidra med den kompetens och det nätverk jag byggt upp under mitt liv inom idrottens värld. När jag kommer till Storklinten känner jag alltid stor glädje då det påminner mig om alla roliga stunder jag fått uppleva här utövandes min sport med min familj, vänner och tillsammans med min moderförening, Storklintens AK SKALP, säger Tommy.  

Tommy Eliasson Winter har en gedigen bakgrund inom skidsporten och lämnade en ledande befattning på Svenska Skidförbundet under våren. 

Tommy är född och uppvuxen i Boden och Storklinten men flyttade som 16-åring till Sollefteå och skidgymnasiet i sin ambition att nå internationell elit. Den aktiva karriären avslutades i samband med OS i Vancouver 2010. Därefter har Tommy med Östersund som bas arbetat i ledande befattningar inom Skidförbundet och kommer även fortsättningsvis representera Sverige inom Internationella Skidförbundet (FIS) där han för närvarande är ordförande i kommittén som hanterar skicross, ledamot i den alpina kommittén samt exekutiva kommittén. 

– Det känns otroligt roligt att välkomna Tommy tillbaka till Boden och Storklinten. Jag är övertygad om att han med sin passion för skidåkning och Storklinten kommer kunna hjälpa oss att accelerera vår utveckling kommande år. Att han dessutom känner i princip alla ledare och många av de aktiva från världens alla hörn och pratar samma språk underlättar definitivt vår satsning på försäsongsträning, säger Peter Engström, delägare och styrelseledamot i Storklinten Rekreation AB. 

Tommy efterträder Peter Engström som agerat som tillförordnad vd. Peter Engström kommer vara kvar inom verksamheten och fortsätta sitt arbete med Storklintens utvecklingsfrågor, mot visionen att anläggningen ska bli den mest attraktiva destinationen för rekreation och friluftsliv i Norrbotten.  

– Storklinten har utvecklats enormt senaste åren och det uppdrag och den tillit jag känner från ägarna att fortsätta utveckla visionen om Storklinten som destination. Vårt arbete för att familjer skall kunna ha en meningsfull och aktiv fritid i kombination med att hjälpa klubbar, skidgymnasier och landslag att skapa en effektiv och ekonomiskt hållbar tränings- och tävlingsmiljö känns otroligt inspirerande, säger Tommy. 

Relaterat innehåll