Ännu en spelutbildning på Boden Game Camp

Foto Mats Engfors/Fotographic

Spelindustrin är en av Bodens starka och snabbt växande näringar. I höst tillkommer ytterligare en spelutbildning på Boden Game Camp, Futuregames Animator and VFX Artist. Denna sjunde spelutbildning i Sävast stärker ännu mer det kreativa ekosystem som växer fram här.

Boden Game Camp är ett unikt ekosystem för dataspelsindustrin i Boden. Med sina cirka 300 studenter är de en integrerad del av Bodens Business Park, som är hjärtat i Bodens näringslivsutveckling. Till Boden söker sig studenter från hela Sverige och världen. Spelutbildningarna här ger goda förutsättningar till en karriär i en digital framtidsbransch. Här finns sedan tidigare ännu fler YH-utbildningar: Game Artist, Game Designer, Game Programmer, QA/Game tester samt Komvuxutbildningen Game-dev indie, folkhögskoleutbildningen Indiespelutvecklare och gymnasieutbildningen GameDev-programmet.

Ny lockande utbildning

Nu har Changemaker Educations fått glädjande klartecken även för den eftertraktade YH-utbildningen Futuregames Animator and VFX Artist.

Spelstudenter
Spelindustri
Spelutveckling
spelutbildning
Snart kommer ännu fler studenter fylla lokalerna på Boden Game Camp. Foto: Mats Engfors

Den nya utbildningen kommer att bedrivas av det egna varumärket Futuregames på Boden Business Park i Sävast. VFX är en förkortning av engelskans visual effects. En VFX-artist använder mjukvara för att skapa visuella effekter inom film-, spel- och reklamproduktion.

– Med detta kompletteras vårt ekosystem ytterligare och vi blir ännu mer attraktiva, både för studenter som flyttar hit men även för de spelbolag som i allt större utsträckning tittar på att etablera sig i Boden, säger Mattias Bergqvist, affärsutvecklare på Boden Business Park.

Ökad attraktivitet

Utbildningen kommer att ha 10 platser i Boden och 25 i Stockholm och omfattar 550 YH-poäng, vilket innebär cirka 2,5 års heltidsstudier.

Spelutveckling
Spelindustrin
Studenter
Näring
På Boden Game Camp finns idag cirka 300 studenter från hela Sverige och världen. Foto Mats Engfors.

– Vi som utbildningsanordnare är väldigt glada över att kunna vidga vår portfölj inom spelutbildningar för att förse regionen med nya talanger, som på sikt kommer att stärka spelbranschen i norr, säger Lina Ekström Morin, site manager för Boden på Futuregames/Changemaker Educations.

– För oss på 5 Fortress välkomnar vi denna goda nyhet då ännu en stor och väl så viktig pusselbit faller på plats för oss och spelindustrin i Boden, säger Johan Sundqvist, Lead game designer på spelbolaget 5 Fortress som har kontor på Boden Business Park.

spelutveckling
spelindustri
två män och en kvinna
spelbolag
Mattias Bergqvist, affärsutvecklare, Boden Business Park, Lina Ekström Morin, site manager för Boden på Futuregames/Changemaker Educations och Johan Sundqvist, Lead game designer på spelbolaget 5 Fortress. Foto Selma Knutsson/Boden Game Camp

Läs mer om spelutbildningarna på Boden Game Camp här.

Relaterat innehåll
Från Singapore till Boden
Vivienne Koh från Singapore flyttade till Boden för de stora möjligheterna i spelbranschens framväxt. När det rätta jobbet dök upp var tajmingen perfekt. Vivienne Koh, 33, är Bodens Business Parks …
Början på något stort
En helt ny bransch och en helt helt ny utbildning – spelindustrin har kommit till Boden. Möt Sebastian, Dylan och Selma, framtidens indiespelutvecklare. I höstas startade en helt ny utbildning i Sä…