Hittade hem med alla rätt

Foto Mats Engfors/Fotographic

När drömmen om husliv skulle bli sann föll valet på en nyproducerad villa i Sävast. Häng med hem till Zabrina Dixon Johansson och Robin Lundgren. Här finns allt de önskat sig.

Vid en första anblick ser huset på Brännan inte så anmärkningsvärt ut, ett vitt enplanshus bland flera på kvarteret. Men när man kliver in hamnar man i ett stort och öppet kök och vardagsrum med fulltakhöjd upp till nock, bra ljusinsläpp och både rymd och hemtrevnad.

– Vi gillar att det ser ganska vanligt ut och så kommer man in och säger “Jaha, okej! Är det såhär det ser ut?”. Det kändes helt rätt med planlösning och material. Jag gillar den här ytan, det här rummet. Det känns väldigt trevligt, socialt och mysigt, säger Robin.

Det var den känslan som gjorde att de föll för det nyproducerade huset, la ett bud strax under utgångspris och skrev på papperna för ett och ett halvt år sedan. På den tiden bodde de i en bostadsrätt i Luleå och kände att det var dags att ta nästa steg i bostadstrappan, testa huslivet och ha en egen trädgård att påta i.

– Vi är ju från Luleå och funderade på att bygga i Luleå, men var svårt att hitta en tomt där, så vi sökte oss hit. Vi tittade på tomter här också men sen så hittade vi det här huset som kändes helt rätt, säger Zabrina.

Hittade hem med alla rätt 02


Nära hem

På samma gata bor ett par vänner och som Robin och Zabrina brukade hälsa på. Det är mycket tack vare dem som idén om att vända sig mot Sävast dök upp.

– Vi ville bo en bit utanför allt det hektiska och ha nära till promenadstråk och skog, säger Robin.

– Det finns allt här, förskola, gym, Ica, restaurang, det är verkligen perfekt. Det vi vill ha finns nära. Alla våra krav uppfylldes när vi hittade det här, säger Zabrina.

I husets ena ände finns ett större sovrum, badrum och tvättstuga och åt motsatt håll finns en del med två sovrum, kontor, allrum, ett mindre badrum och klädkammare.

– Jag gillar att det är öppet i tak, att det är kök och vardagsrum i ett, stora fönsterpartier och att det är två delar av huset, en vuxendel och en barndel. Om vi ska ha barn i framtiden känns det skönt att ha plats, säger Zabrina.

Hittade hem med alla rätt 03


Mysigt och ombonat hem

När de flyttade in var alla väggar vitmålade så första steget var att lägga till lite mer färg och måla om några rum i nyanser av beige, grå och greige. I sovrummet har de satt upp lister och speglar på väggarna och även tillverkat en egen sänggavel i sammet med mässingsnubb.

– När det är nyproduktion vill man ju göra det lite mer mysigt och det här gjorde ganska mycket. Jag vill att det ska kännas hemtrevligt och ombonat, säger Zabrina.

Hon är en kreativ person med ett stort inredningsintresse och får många idéer från Instagram och Pinterest men även från naturen och jobbet som frisör.

– Jag får extremt mycket idéer och funderar på nästa grej hela tiden. Jag älskar det moderna men samtidigt så gillar jag även äldre möbler. Vi försöker få in mycket natur och trä, säger Zabrina.

Hittade hem med alla rätt 04


Modifierar möbler

Både hon och Robin tycker om att bygga, skapa och göra om och många av deras möbler är omstöpta till deras stil. Det svarta vitrinskåpet är målat, skänken intill matplatsen har fått nya luckor och några fåtöljer har klätts om i vitt teddytyg.

Ett blickfång som sätter tonen i köket är köksöns träpanel, skapad av stående betsade ribbor. Det rustika matbordet har paret byggt tillsammans och vardagsrumsborden har Zabrina gjort av second hand-shoppade glasskivor, en kruka och lecablock.

Just nu håller paret på att rita ett garage som ska byggas i sommar. När värmen och solen kommer på allvar längtar de efter få använda altanerna från öst till väst och njuta av utelivet i trädgården.

– Vi trivs jättebra här, säger de.


Fakta

Familjen / Zabrina Dixon Johansson, 25 år, egenföretagare/ frisör, Robin Lundgren, 26 år, mäklarkoordinator, och hunden Wera, en pomeranian som snart fyller 3.

Huset / Enplanshus på 147 kvadratmeter fördelat på sex rum och kök. Huset köptes nybyggt 2019 av det Piteåbaserade företaget Lundqvist Trävaru.

Området / Huset ligger på det nya bostadsområdet Brännan i Sävast, 8 kilometer söder om Boden. I Sävast finns tre förskolor, skola för årskurs F-9, mataffär, gym, restauranger, och en mängd företag och utbildningar på Boden Business Park. Här hittar du också golfbana, elljusspår, fotbollsplaner, idrottshallar, skoterleder och så klart skogen och Luleälven alldeles i närheten. Du har 10 minuter till Boden, 25 minuter till Luleå, det går gott om bussar och du når enkelt resten av världen via tåg och flyg. #

Läs mer om att bygga hus

Lediga tomter i Boden.

Relaterat innehåll

Proffstränaren väljer Boden

Janita Luttunen, travtränare på proffsnivå från Torneå, har börjat ett nytt liv i Boden. Tillsammans med maken Jani, deras fyraåriga tvillingflickor och tolv travhästar, har

Läs mer »