Länest modernaste äldreboende

Foto Bodens kommun/KOMM

En boendemiljö med hög standard för våra äldre, kortade köer och mer plats på Bodens korttidsboenden. Det är resultatet när Bodens nya äldreboende öppnat.

Den 31 oktober invigdes äldreboendet Norlandia Björknäsgården. Veckan därpå flyttade de första in och till årsskiftet ska 126 personer bo här. De kommer från Midgårdarna, Åcenter, korttidsboenden och egna hus och lägenheter.

– Det kändes jättespännande att få öppna. Vi har så många som väntat på att få komma in på ett äldre-boende, säger Catharina Liljeholm, chef för social-förvaltningen.

Socialförvaltningen har haft en betydande roll i utformningen av boendet och dess verksamhet. Norlandia driver boendet och kommunen utför samma kvalitets-kontroller här som på kommunens egna boenden. Till det kommer också bemannings- och kompetenskrav.

– Jag ser fram emot ett bra samarbete, vi har så många beröringspunkter, säger Catharina.

Bodens kommun gratulerar till invigningen genom att bjuda alla boende och personal på tårta i december.

– Björknäsgården är Norrbottens modernaste äldreboende och jag är jätteglad att kommunen kan erbjuda ett trivsamt boende av senaste slag till Bodens seniorer, säger Claes Nordmark (S), kommunalråd.

Boendet har byggts genom konkurrenspräglad dialog. Upphandlingsenheten och samhällsbyggnadskontoret på Bodens kommun har arbetat hårt med alltifrån avtal och detaljplan till VA och maskinlogistik. Det har varit en snabb process som gått från idé till färdigt boende på drygt två år tack vare nära samverkan mellan Bodens kommun, operatören Norlandia, byggherren Peab och fastighetsägaren Hemsö.

– Nu är det många andra kommuner som hör av sig för att fråga hur vi gjort, säger Cecilia Kvibacke på samhällsbyggnadskontoret.

Relaterat innehåll