Barnskötare/elevassistent

Lägg till i Mitt Boden Ta bort från Mitt Boden

Upplägg

Distans/delvis på plats
65 veckor vid heltidsstudier
Gymnasial nivå
1300
Svenska

Om yrket

En utbildning för dig som trivs med att arbeta med barn. Som barnskötare har du som arbetsuppgift att ge barnen en trygg och stimulerad vistelse för en förskola. I dina arbetsuppgifter har du också ett övergripande ansvar över barnen på dagarna. Oftast arbetar du på en kommunal eller privat förskola, men det kan också vara ett föräldrakooperativ där barnens föräldrar deltar i drift och verksamhet. Som elevassistent är du med barnet på skolan och hjälper till i den dagliga verksamheten.

Ansökan

5/2 -24, 15/4 -24, 9/9 -24 & 18/11 -24
Alltid sökbar
Alla våra utbildningar inom Komvux och Yrkeshögskola är kostnadsfria och CSN-berättigade.

Förkunskaper

För att söka till utbildningen behöver du vara skriven i kommunen och ha gått klart grundskolan eller ha motsvarande kunskaper och ha fyllt 20 år.

Efter utbildningen - vanliga jobb

 • Förskola
 • Fritidshem
 • Kolloledare
 • Au Pair
 • Lekvärd (på exempelvis resorter, nöjes-eller djurparker)

Studera vidare

Om du som barnskötare vill vidareutbilda dig kan det finnas en chans till kompetensutveckling via din arbetsgivare. Idag finns det ett stort utbud av utbildningar inom yrket som går att läsa på hel-eller halvdistans så att du kan studera när det passar dig.

  Kurslista

  KursnamnKurspoäng
  Pedagogiskt arbete200
  Barns lärande och växande100
  Skapande verksamhet100
  Etnicitet och kulturmöten100
  Specialpedagogik 1100
  Människors miljöer100
  Lärande och utveckling100
  Pedagogiskt ledarskap100
  Kommunikation100
  Pedagogiska teorier och praktiker100
  Hälsopedagogik100
  Grundläggande vård och omsorg100

  Övrigt

  Läromedel bekostas av eleven.
  Andra utbildningar
  0158
  I utbildningen ingår grundläggande kunskap i att installera, montera, kontrollera, underhålla och reparera el- och automatikutrustningar. Eleven lär sig att tekniskt beskriva installationen och dokumentera den och även grundläggande erfarenhet av hantering och programmering för PCL-system (styrsystem för automation). Utbildningen genomsyras av ett stort fokus på säkerhet, riskbedömningar och en god arbetsmiljö. En industrielektriker blir en viktig nyckelperson för att se till att produktionsprocessen fungerar som den ska.
  GameDev Indie
  Utbildningen ger dig en bred förståelse för de element som behövs för att skapa ett spel. Design, grafik och programmering. Du får lära dig hur du skapar i både 2D- och 3D-miljöer, hur du kodar i både Unity med C# och visual scripting i Unreal Engine, och hur du skapar miljöer och designar system för att skapa en fantastisk spelupplevelse.
  Yrkesförare – Buss
  Är du serviceinriktad, flexibel och stresstålig? Då har du egenskaperna som krävs för att bli bussförare. Är du dessutom noggrann, ansvarsfull och har ett högt säkerhetstänk är detta jobb för dig!
  DCIM100MEDIADJI_0164.JPG
  Gillar du tunga fordon och vill ha ett självständigt arbete ute på vägarna? Lastbilschaufför innebär till stor del ensamarbete med är också ett serviceyrke där du kommer i kontakt med kunder i samband med lastning och lossning. Du behöver vara servicemedveten samt ha goda kunskaper om vad det innebär att framföra ett tungt fordon på ett säkert sätt.