Barnskötare/elevassistent

Lägg till i Mitt Boden Ta bort från Mitt Boden

Upplägg

Distans/delvis på plats
65 veckor vid heltidsstudier
Gymnasial nivå
1300
Svenska

Om yrket

En utbildning för dig som trivs med att arbeta med barn. Som barnskötare har du som arbetsuppgift att ge barnen en trygg och stimulerad vistelse för en förskola. I dina arbetsuppgifter har du också ett övergripande ansvar över barnen på dagarna. Oftast arbetar du på en kommunal eller privat förskola, men det kan också vara ett föräldrakooperativ där barnens föräldrar deltar i drift och verksamhet. Som elevassistent är du med barnet på skolan och hjälper till i den dagliga verksamheten.

Ansökan

Löpande
Alltid sökbar
Alla våra utbildningar inom Komvux och Yrkeshögskola är kostnadsfria och CSN-berättigade.

Förkunskaper

För att söka till utbildningen behöver du vara skriven i kommunen och ha gått klart grundskolan eller ha motsvarande kunskaper och ha fyllt 20 år.

Efter utbildningen - vanliga jobb

 • Förskola
 • Fritidshem
 • Kolloledare
 • Au Pair
 • Lekvärd (på exempelvis reseorter, nöjes-eller djurparker)

Studera vidare

Om du som barnskötare vill vidareutbilda dig kan det finnas en chans till kompentensutveckling via din arbetsgivare. Idag finns det ett stort utbud av utbildningar inom yrket som går att läsa på hel-eller halvdistans så att du kan studera när det passar dig.

  Kurslista

  KursnamnKurspoäng
  Pedagogiskt arbete200
  Barns lärande och växande100
  Skapande verksamhet100
  Etnicitet och kulturmöten100
  Specialpedagogik 1100
  Människors miljöer100
  Lärande och utveckling100
  Pedagogiskt ledarskap100
  Kommunikation100
  Pedagogiska teorier och praktiker100
  Hälsopedagogik100
  Grundläggande vård och omsorg100

  Övrigt

  Läromedel bekostas av eleven.
  Andra utbildningar
  Träarbetare
  Är du händig och tycker om att skapa något bestående? Som träarbetare kan du under hela byggprocessen vara delaktig i allt från fromsättning och byggnation till inredning. Även om yrket ständigt utvecklas med moderna maskiner, tekniker och material så är hantverket kvar.
  Plattsättare
  Har du sinne för det estetiska, är noggrann och gillar precisionsarbete, då är det plattsättaryrket du ska satsa på!
  Svetsare
  Svetsare arbetar med att tillverka, reparera och montera stål-och metallprodukter. Arbetet kan innebära allt från enklare svetsarbete till krävande specialsvetsning. Du kan arbeta inom husbyggen, installation av rörsystem, tillverkningsindustrin eller processindustrin.
  Målare
  Vill du ha ett kreativt och skapande yrke är målare yrket för dig. Arbetet omfattar underarbete såsom spackling och slipning till tapetsering och målning av olika ytor. Det är vanligt förekommande att arbetet sker hemma hos kund, det är därför bra om du är serviceinriktad och har ett trevligt bemötande. Efter godkänd utbildning har du fått de grundläggande kunskaperna för yrket och kan nu söka en plats som lärlingsanställd. I slutet av lärlingstiden (5950–6800 timmar) ska du göra ett gesällprov och då få ditt yrkesbevis som utfördas av Måleribranschens yrkesnämnd, MYN.