Betongarbetare

Lägg till i Mitt Boden Ta bort från Mitt Boden

Upplägg

Distans/delvis på plats
50 veckor vid heltidsstudier
Gymnasial nivå
1100
Svenska

Om yrket

Betongarbetarens uppgifter är bl.a. att armera och gjuta betongkonstruktioner som tillexempel husgrunder, golv och broar. Yrket utövas till största delen utomhus, vilket passar dig som tycker om att vara ute och gillar ett rörligt jobb.

Ansökan

9/9 -24 & 18/11 -24
Alltid sökbar
Alla våra utbildningar inom Komvux och Yrkeshögskola är kostnadsfria och CSN-berättigade.

Förkunskaper

För att söka till utbildningen behöver du vara skriven i kommunen och ha gått klart grundskolan eller ha motsvarande kunskaper.

Efter utbildningen - vanliga jobb

Efter godkänd utbildning har du fått de grundläggande kunskaperna för yrket och kan nu söka en plats som lärlingsanställd. I slutet av lärlingstiden (5800 timmar) kan du ansöka om yrkesbevis som utfärdas av Byggnadsindustrins yrkesnämnd, BYN. Du kan börja arbeta direkt efter avslutad utbildning. Som betongarbetare kan du bland annat jobba med:
 • Gjutning
 • Armering
 • Byggteknik
 • Formbygge

Studera vidare

Efter utbildningen kan man läsa vidare till bland annat betongingenjör. Som i sin tur kan leda till en anställning som betongspecialist eller platsansvarig betong inom olika projekt.

  Kurslista

  KursnamnKurspoäng
  Husbyggnadsprocessen200
  Husbyggnad 1100
  Husbyggnad 2200
  Husbyggnad 3 - ombyggnad200
  Betong 1 – lågform och platta på mark100
  Betong 2 – väggar och pelare100
  Betong 3 – bärlag100
  Betong 4 – golv100

  Övrigt

  Läromedel och ev. skyddsutrustning bekostas av eleven.
  Andra utbildningar
  0158
  I utbildningen ingår grundläggande kunskap i att installera, montera, kontrollera, underhålla och reparera el- och automatikutrustningar. Eleven lär sig att tekniskt beskriva installationen och dokumentera den och även grundläggande erfarenhet av hantering och programmering för PCL-system (styrsystem för automation). Utbildningen genomsyras av ett stort fokus på säkerhet, riskbedömningar och en god arbetsmiljö. En industrielektriker blir en viktig nyckelperson för att se till att produktionsprocessen fungerar som den ska.
  GameDev Indie
  Utbildningen ger dig en bred förståelse för de element som behövs för att skapa ett spel. Design, grafik och programmering. Du får lära dig hur du skapar i både 2D- och 3D-miljöer, hur du kodar i både Unity med C# och visual scripting i Unreal Engine, och hur du skapar miljöer och designar system för att skapa en fantastisk spelupplevelse.
  Yrkesförare – Buss
  Är du serviceinriktad, flexibel och stresstålig? Då har du egenskaperna som krävs för att bli bussförare. Är du dessutom noggrann, ansvarsfull och har ett högt säkerhetstänk är detta jobb för dig!
  DCIM100MEDIADJI_0164.JPG
  Gillar du tunga fordon och vill ha ett självständigt arbete ute på vägarna? Lastbilschaufför innebär till stor del ensamarbete med är också ett serviceyrke där du kommer i kontakt med kunder i samband med lastning och lossning. Du behöver vara servicemedveten samt ha goda kunskaper om vad det innebär att framföra ett tungt fordon på ett säkert sätt.