CNC-operatör

Lägg till i Mitt Boden Ta bort från Mitt Boden

Upplägg

Distans/delvis på plats i Luleå
45 veckor vid heltidsstudier
Gymnasial nivå
950
Svenska

Om yrket

CNC – operatören arbetar vid en datorstyrd maskin för mekanisk bearbetning av arbetsstycken. Du tillverkar främst detaljer av metall inom verkstadsproduktion. Maskinen programmeras utifrån ritningar och CAD/CAM – underlag. Programmering kan ske av speciella tekniker men oftast av operatören själv.

Ansökan

5/2 -24, 15/4 -24, 9/9 -24 & 18/11 -24
Alltid sökbar
Alla våra utbildningar inom Komvux och Yrkeshögskola är kostnadsfria och CSN-berättigade.

Förkunskaper

För att söka till utbildningen behöver du vara skriven i kommunen och ha gått klart grundskolan eller ha motsvarade kunskap.

Efter utbildningen - vanliga jobb

Efter godkänd utbildning kan du jobba som CNC – operatör. Inom industrin är CMC – operatören inriktad mot: svarv fräsning eller pressning.

  Studera vidare

  Efter avslutad utbildning så finns det bra möjligheter att studera vidare inom yrket för den som vill.
  • CNC-svarvare
  • Finmekaniker
  • Svarvare
  • CNC-tekniker
  • CNC-fräsare
  • Operatör

  Kurslista

  KursnamnKurspoäng
  Produktionsutrustning 1100
  Industriell mätteknik50
  Produktionskunskap 1100
  Svets grund100
  Datorstyrd produktion 1100
  Datorstyrd produktion 2100
  Datorstyrd produktion 3100
  Datorstyrd produktion 4100
  Datorstyrd produktion 5100
  Komvuxarbete (certifiering)100

  Övrigt

  Läromedel och ev. skyddsutrustning bekostas av eleven.
  Andra utbildningar
  0158
  En utbildning för dig som är intresserad av ett arbete i industrin. En industrielektriker installerar elektrisk utrustning, gör service , underhåll och drifttagning av el- och automatikutrustningar. Du kan vara anställd i ett industriföretag eller i ett installations-/serviceföretag. Utbildningen är godkänd av ECY för certifikat. Utbildningen sker helt på distans men ett antal platsförlagda laborationsdagar ingår. I slutet av utbildningen gör du APL på en arbetsplats (ca 15 veckor).
  GameDev Indie
  Utbildningen ger dig en bred förståelse för de element som behövs för att skapa ett spel. Design, grafik och programmering. Du får lära dig hur du skapar i både 2D- och 3D-miljöer, hur du kodar i både Unity med C# och visual scripting i Unreal Engine, och hur du skapar miljöer och designar system för att skapa en fantastisk spelupplevelse.
  Yrkesförare – Buss
  Är du serviceinriktad, flexibel och stresstålig? Då har du egenskaperna som krävs för att bli bussförare. Är du dessutom noggrann, ansvarsfull och har ett högt säkerhetstänk är detta jobb för dig!
  DCIM100MEDIADJI_0164.JPG
  Gillar du tunga fordon och vill ha ett självständigt arbete ute på vägarna? Lastbilschaufför innebär till stor del ensamarbete med är också ett serviceyrke där du kommer i kontakt med kunder i samband med lastning och lossning. Du behöver vara servicemedveten samt ha goda kunskaper om vad det innebär att framföra ett tungt fordon på ett säkert sätt.