Golvläggare

Lägg till i Mitt Boden Ta bort från Mitt Boden

Upplägg

Distans/Delvis på plats
70 veckor vid heltidsstudier
Gymnasial
1500
Svenska

Om yrket

Golvläggaren arbetar med olika golvbeläggningar som textil, plast, linoleum, trä, laminat och parkett. Specialjobb som golvläggning i våtrum och mönsterläggning av golv ingår också i yrket. Eftersom du till stor del arbetar hemma hos kund krävs det att du är serviceinriktad och har ett trevligt bemötande.
Efter godkänd utbildning har du fått de grundläggande kunskaperna för yrket och kan nu söka en plats som lärlingsanställd. I slutet av lärlingstiden (5800 timmar) ska du ansöka om yrkesbevis som utfördas av Byggnadsindustrins yrkesnämnd, BYN.

Ansökan

Löpande
Alltid sökbar
Alla våra utbildningar inom Komvux och Yrkeshögskola är kostnadsfria och CSN-berättigade.

Förkunskaper

För att söka till utbildningen behöver du vara skriven i kommunen och ha gått klart grundskolan eller ha motsvarande kunskaper.

Efter utbildningen - vanliga jobb

Golvläggare kan arbeta vid nybyggen men också med renoveringar och ombyggnationer.

  Studera vidare

  Jobbar du inom detta yrke och vill studera vidare eller bredda din kompentens? Här nedan finner du några exempel på utbildningsvägar som man kan ta.
  • Byggnadssnickare
  • Betongingenjör
  • Byggprojektör CAD/BIM
  • Timmerman

  Kurslista

  KursnamnKurspoäng
  Bygg och anläggning 1200
  Bygg och anläggning 2200
  Husbyggnadsprocessen200
  Husbyggnad 1100
  Husbyggnad 2200
  Husbyggnad 3 - ombyggnad 100
  Golvläggning 1100
  Golvläggning 2 - våtrum100
  Golvläggning 3 – trä och laminat200

  Övrigt

  Kostnad för litteratur och skyddskläder etc. bekostas av eleven.
  Andra utbildningar
  0158
  I utbildningen ingår grundläggande kunskap i att installera, montera, kontrollera, underhålla och reparera el- och automatikutrustningar. Eleven lär sig att tekniskt beskriva installationen och dokumentera den och även grundläggande erfarenhet av hantering och programmering för PCL-system (styrsystem för automation). Utbildningen genomsyras av ett stort fokus på säkerhet, riskbedömningar och en god arbetsmiljö. En industrielektriker blir en viktig nyckelperson för att se till att produktionsprocessen fungerar som den ska.
  GameDev Indie
  Utbildningen ger dig en bred förståelse för de element som behövs för att skapa ett spel. Design, grafik och programmering. Du får lära dig hur du skapar i både 2D- och 3D-miljöer, hur du kodar i både Unity med C# och visual scripting i Unreal Engine, och hur du skapar miljöer och designar system för att skapa en fantastisk spelupplevelse.
  Yrkesförare – Buss
  Är du serviceinriktad, flexibel och stresstålig? Då har du egenskaperna som krävs för att bli bussförare. Är du dessutom noggrann, ansvarsfull och har ett högt säkerhetstänk är detta jobb för dig!
  DCIM100MEDIADJI_0164.JPG
  Gillar du tunga fordon och vill ha ett självständigt arbete ute på vägarna? Lastbilschaufför innebär till stor del ensamarbete med är också ett serviceyrke där du kommer i kontakt med kunder i samband med lastning och lossning. Du behöver vara servicemedveten samt ha goda kunskaper om vad det innebär att framföra ett tungt fordon på ett säkert sätt.