Kock

Lägg till i Mitt Boden Ta bort från Mitt Boden

Upplägg

På plats i Luleå/delvis distans.
70 veckor vid heltidsstudier
Gymnasial nivå
1400
Svenska

Om yrket

En utbildning för dig som vill arbeta inom alla typer av kök. Utbildningen ger dig både teoretiska och praktiska kunskaper om allt från olika matlagningsmetoder till vackra uppläggningar. Du får också kunskap om maskin och verktygshantering samt lära dig att arbeta med olika råvaror på ett professionellt sätt.

Ansökan

Löpande
Alltid sökbar
Alla våra utbildningar inom Komvux och Yrkeshögskola är kostnadsfria och CSN-berättigade.

Förkunskaper

För att söka till utbildningen behöver du vara skriven i kommunen och ha gått klart grundskolan eller ha motsvarade kunskap.

Efter utbildningen - vanliga jobb

 • Kock
 • Frukostvärd/värdinna
 • Kökschef
 • Kallskänka
 • Hem- och konsumentkunskapslärare
 • Restaurangbiträde
 • Barista
 • Matinformatör

Studera vidare

Om du vill ta ett större ansvar som kock, finns det många möjligheter till att läsa en ledarskapsutbildning. Du kan välja att antigen läsa ett omfattande ledarskapsprogram eller en kortare ledarskapsutbildning, där du får lära dig om coachande ledarskap och konflikthantering.

  Kurslista

  KursnamnKurspoäng
  Hygien100
  Livsmedels- och näringskunskap 1100
  Branschkunskap inom restaurang och livsmedel100
  Service och bemötande 1100
  Mat och dryck i kombination100
  Matlagning 1100
  Matlagning 2200
  Matlagning 3200
  Matlagning 4200
  Specialkoster100
  Servering 1100

  Övrigt

  Kostnad för litteratur och arbetskläder etc. bekostas av eleven.
  Andra utbildningar
  0158
  I utbildningen ingår grundläggande kunskap i att installera, montera, kontrollera, underhålla och reparera el- och automatikutrustningar. Eleven lär sig att tekniskt beskriva installationen och dokumentera den och även grundläggande erfarenhet av hantering och programmering för PCL-system (styrsystem för automation). Utbildningen genomsyras av ett stort fokus på säkerhet, riskbedömningar och en god arbetsmiljö. En industrielektriker blir en viktig nyckelperson för att se till att produktionsprocessen fungerar som den ska.
  GameDev Indie
  Utbildningen ger dig en bred förståelse för de element som behövs för att skapa ett spel. Design, grafik och programmering. Du får lära dig hur du skapar i både 2D- och 3D-miljöer, hur du kodar i både Unity med C# och visual scripting i Unreal Engine, och hur du skapar miljöer och designar system för att skapa en fantastisk spelupplevelse.
  Yrkesförare – Buss
  Är du serviceinriktad, flexibel och stresstålig? Då har du egenskaperna som krävs för att bli bussförare. Är du dessutom noggrann, ansvarsfull och har ett högt säkerhetstänk är detta jobb för dig!
  DCIM100MEDIADJI_0164.JPG
  Gillar du tunga fordon och vill ha ett självständigt arbete ute på vägarna? Lastbilschaufför innebär till stor del ensamarbete med är också ett serviceyrke där du kommer i kontakt med kunder i samband med lastning och lossning. Du behöver vara servicemedveten samt ha goda kunskaper om vad det innebär att framföra ett tungt fordon på ett säkert sätt.