Kock

Lägg till i Mitt Boden Ta bort från Mitt Boden

Upplägg

På plats i Luleå/delvis distans.
70 veckor vid heltidsstudier
Gymnasial nivå
1400
Svenska

Om yrket

En utbildning för dig som vill arbeta inom alla typer av kök. Utbildningen ger dig både teoretiska och praktiska kunskaper om allt från olika matlagningsmetoder till vackra uppläggningar. Du får också kunskap om maskin och verktygshantering samt lära dig att arbeta med olika råvaror på ett professionellt sätt.

Ansökan

Löpande
Alltid sökbar
Alla våra utbildningar inom Komvux och Yrkeshögskola är kostnadsfria och CSN-berättigade.

Förkunskaper

För att söka till utbildningen behöver du vara skriven i kommunen och ha gått klart grundskolan eller ha motsvarade kunskap.

Efter utbildningen - vanliga jobb

 • Kock
 • Frukostvärd/värdinna
 • Kökschef
 • Kallskänka
 • Hem- och konsumentkunskapslärare
 • Restaurangbiträde
 • Barista
 • Matinformatör

Studera vidare

Om du vill ta ett större ansvar som kock, finns det många möjligheter till att läsa en ledarskapsutbildning. Du kan välja att antigen läsa ett omfattande ledarskapsprogram eller en kortare ledarskapsutbildning, där du får lära dig om coachande ledarskap och konflikthantering.

  Kurslista

  KursnamnKurspoäng
  Hygien100
  Livsmedels- och näringskunskap 1100
  Branschkunskap inom restaurang och livsmedel100
  Service och bemötande 1100
  Mat och dryck i kombination100
  Matlagning 1100
  Matlagning 2200
  Matlagning 3200
  Matlagning 4200
  Specialkoster100
  Servering 1100

  Övrigt

  Kostnad för litteratur och arbetskläder etc. bekostas av eleven.
  Andra utbildningar
  Träarbetare
  Är du händig och tycker om att skapa något bestående? Som träarbetare kan du under hela byggprocessen vara delaktig i allt från fromsättning och byggnation till inredning. Även om yrket ständigt utvecklas med moderna maskiner, tekniker och material så är hantverket kvar.
  Plattsättare
  Har du sinne för det estetiska, är noggrann och gillar precisionsarbete, då är det plattsättaryrket du ska satsa på!
  Svetsare
  Svetsare arbetar med att tillverka, reparera och montera stål-och metallprodukter. Arbetet kan innebära allt från enklare svetsarbete till krävande specialsvetsning. Du kan arbeta inom husbyggen, installation av rörsystem, tillverkningsindustrin eller processindustrin.
  Målare
  Vill du ha ett kreativt och skapande yrke är målare yrket för dig. Arbetet omfattar underarbete såsom spackling och slipning till tapetsering och målning av olika ytor. Det är vanligt förekommande att arbetet sker hemma hos kund, det är därför bra om du är serviceinriktad och har ett trevligt bemötande. Efter godkänd utbildning har du fått de grundläggande kunskaperna för yrket och kan nu söka en plats som lärlingsanställd. I slutet av lärlingstiden (5950–6800 timmar) ska du göra ett gesällprov och då få ditt yrkesbevis som utfördas av Måleribranschens yrkesnämnd, MYN.