Målare

Lägg till i Mitt Boden Ta bort från Mitt Boden

Upplägg

Distans/Delvis på plats i Luleå
50 veckor vid heltidsstudier
Gymnasial
999
Svenska

Om yrket

Vill du ha ett kreativt och skapande yrke är målare yrket för dig. Arbetet omfattar underarbete såsom spackling och slipning till tapetsering och målning av olika ytor. Det är vanligt förekommande att arbetet sker hemma hos kund, det är därför bra om du är serviceinriktad och har ett trevligt bemötande.
Efter godkänd utbildning har du fått de grundläggande kunskaperna för yrket och kan nu söka en plats som lärlingsanställd. I slutet av lärlingstiden (5950–6800 timmar) ska du göra ett gesällprov och då få ditt yrkesbevis som utfärdas av Måleribranschens yrkesnämnd, MYN.

Ansökan

9/9 -24 & 18/11 -24
Alltid sökbar
Alla våra utbildningar inom Komvux och Yrkeshögskola är kostnadsfria och CSN-berättigade.

Förkunskaper

För att söka till utbildningen behöver du vara skriven i kommunen och ha gått klart grundskolan eller ha motsvarande kunskaper.

Efter utbildningen - vanliga jobb

När du arbetar som målare har du goda möjligheter att utvecklas. Är du intresserad av att leda andra och driva projekt kan du exempelvis bli projektledare eller starta eget företag. Är du bra på att räkna och gillar siffror kan du bli kalkylator. Du kan även bli yrkeslärare och utbilda andra att bli målare.

  Studera vidare

  Vill du bredda din kompetens inom yrket kan du bli specialist på exempelvis våtrumsmålning, fönsterbehandling och rostskyddsmålning.

   Kurslista

   KursnamnKurspoäng
   Måleriprocessen200
   Måleri 1200
   Måleri 2200
   Måleri 3200
   Måleri 4200

   Övrigt

   Kostnad för litteratur och skyddskläder etc. bekostas av eleven.
   Andra utbildningar
   0158
   I utbildningen ingår grundläggande kunskap i att installera, montera, kontrollera, underhålla och reparera el- och automatikutrustningar. Eleven lär sig att tekniskt beskriva installationen och dokumentera den och även grundläggande erfarenhet av hantering och programmering för PCL-system (styrsystem för automation). Utbildningen genomsyras av ett stort fokus på säkerhet, riskbedömningar och en god arbetsmiljö. En industrielektriker blir en viktig nyckelperson för att se till att produktionsprocessen fungerar som den ska.
   GameDev Indie
   Utbildningen ger dig en bred förståelse för de element som behövs för att skapa ett spel. Design, grafik och programmering. Du får lära dig hur du skapar i både 2D- och 3D-miljöer, hur du kodar i både Unity med C# och visual scripting i Unreal Engine, och hur du skapar miljöer och designar system för att skapa en fantastisk spelupplevelse.
   Yrkesförare – Buss
   Är du serviceinriktad, flexibel och stresstålig? Då har du egenskaperna som krävs för att bli bussförare. Är du dessutom noggrann, ansvarsfull och har ett högt säkerhetstänk är detta jobb för dig!
   DCIM100MEDIADJI_0164.JPG
   Gillar du tunga fordon och vill ha ett självständigt arbete ute på vägarna? Lastbilschaufför innebär till stor del ensamarbete med är också ett serviceyrke där du kommer i kontakt med kunder i samband med lastning och lossning. Du behöver vara servicemedveten samt ha goda kunskaper om vad det innebär att framföra ett tungt fordon på ett säkert sätt.