Svetsare

Lägg till i Mitt Boden Ta bort från Mitt Boden

Upplägg

Distans/Delvis på plats i Luleå
45 veckor vid heltidsstudier
Gymnasial
1000
Svenska

Om yrket

Svetsare arbetar med att tillverka, reparera och montera stål-och metallprodukter. Arbetet kan innebära allt från enklare svetsarbete till krävande specialsvetsning. Du kan arbeta inom husbyggen, installation av rörsystem, tillverkningsindustrin eller processindustrin.

Ansökan

5/2 -24, 15/4 -24, 9/9 -24 & 18/11 -24
Alltid sökbar
Alla våra utbildningar inom Komvux och Yrkeshögskola är kostnadsfria och CSN-berättigade.

Förkunskaper

För att söka till utbildningen behöver du vara skriven i kommunen och ha gått klart grundskolan eller ha motsvarande kunskaper. Utbildningen riktar sig främst till dig som är över 20 år.

Efter utbildningen - vanliga jobb

Som svetsare kan du jobba inom metallindustrin, vid broanläggningar, husbyggen, vid installation av rörsystem inom processindustrin eller vid smidesarbete.

  Studera vidare

  Om du är intresserad av att vidareutbildas och utvecklas i rollen som svetsare så finns det flera olika inriktningar inom yrket. Här nedan hittar du några exempel.

  Kurslista

  KursnamnKurspoäng
  Svets grund100
  Materialkunskap 1100
  Tillverkningsunderlag 1100
  Kälsvets 1 MIG MAG100
  Kälsvets 2 MIG MAG 100
  Kälsvets 2 MMA100
  Kälsvets 1 MMA100
  Stumsvets 1100
  Stumsvets 1 MMA100
  Stumsvets 2100

  Övrigt

  Kostnad för litteratur och skyddskläder etc. bekostas av eleven.
  Andra utbildningar
  0158
  I utbildningen ingår grundläggande kunskap i att installera, montera, kontrollera, underhålla och reparera el- och automatikutrustningar. Eleven lär sig att tekniskt beskriva installationen och dokumentera den och även grundläggande erfarenhet av hantering och programmering för PCL-system (styrsystem för automation). Utbildningen genomsyras av ett stort fokus på säkerhet, riskbedömningar och en god arbetsmiljö. En industrielektriker blir en viktig nyckelperson för att se till att produktionsprocessen fungerar som den ska.
  GameDev Indie
  Utbildningen ger dig en bred förståelse för de element som behövs för att skapa ett spel. Design, grafik och programmering. Du får lära dig hur du skapar i både 2D- och 3D-miljöer, hur du kodar i både Unity med C# och visual scripting i Unreal Engine, och hur du skapar miljöer och designar system för att skapa en fantastisk spelupplevelse.
  Yrkesförare – Buss
  Är du serviceinriktad, flexibel och stresstålig? Då har du egenskaperna som krävs för att bli bussförare. Är du dessutom noggrann, ansvarsfull och har ett högt säkerhetstänk är detta jobb för dig!
  DCIM100MEDIADJI_0164.JPG
  Gillar du tunga fordon och vill ha ett självständigt arbete ute på vägarna? Lastbilschaufför innebär till stor del ensamarbete med är också ett serviceyrke där du kommer i kontakt med kunder i samband med lastning och lossning. Du behöver vara servicemedveten samt ha goda kunskaper om vad det innebär att framföra ett tungt fordon på ett säkert sätt.