Undersköterska

Lägg till i Mitt Boden Ta bort från Mitt Boden

Upplägg

Distans/Delvis på plats
75 veckor vid heltidsstudier
Gymnasial nivå
1500
Svenska

Om yrket

Undersköterska är ett omväxlande arbete där människan är i centrum. Vanliga arbetsuppgifter är omsorg och service till sjuka, gamla eller till personer med funktionsnedsättning. Arbetet kan utföras i vårdtagarens hem, i särskilt boende eller på ett sjukhus. Undersköterskor arbetar även med vissa sjukvårdsuppgifter. De kontrollerar temperaturen, mäter blodtryck, tar prover och lägger om sår.

Ansökan

5/2 -24, 15/4 -24, 9/9 -24 & 18/11 -24
Alltid sökbar
Alla våra utbildningar inom Komvux och Yrkeshögskola är kostnadsfria och CSN-berättigade.

Förkunskaper

För att söka till utbildningen behöver du ha gått klart grundskolan eller ha motsvarande kunskaper.

Efter utbildningen - vanliga jobb

 • Hemtjänst
 • Äldreboende
 • Sjukhus
 • Vårdcentral
 • SOS-operatör
 • Vårdguiden
 • Personlig assistans
 • Ambulanssjukvårdare

Studera vidare

Efter utbildningen kan man samla till sig specialkompetens och bli specialundersköterska inom områden som: demensspecialist, akutsjukvården, äldrevården, etc.

  Kurslista

  KursnamnKurspoäng
  Anatomi och fysiologi 150
  Social omsorg 1100
  Funktionsförmåga o funktionsnedsättning 1100
  Omvårdnad 1100
  Gerontologi och geriatrik100
  Anatomi och fysiologi 250
  Omvårdnad 2100
  Psykologi50
  Funktionsförmåga o funktionsnedsättning 2100
  Social omsorg 2100
  Psykiatri 1100
  Psykiatri 2100
  Hälso- och sjukvård 1 100
  Hälso- och sjukvård 2100
  Vård- och omsorgsspecialisering 100 p alternativt komvuxarbete100

  Övrigt

  Läromedel bekostas av eleven.
  Andra utbildningar
  0158
  I utbildningen ingår grundläggande kunskap i att installera, montera, kontrollera, underhålla och reparera el- och automatikutrustningar. Eleven lär sig att tekniskt beskriva installationen och dokumentera den och även grundläggande erfarenhet av hantering och programmering för PCL-system (styrsystem för automation). Utbildningen genomsyras av ett stort fokus på säkerhet, riskbedömningar och en god arbetsmiljö. En industrielektriker blir en viktig nyckelperson för att se till att produktionsprocessen fungerar som den ska.
  GameDev Indie
  Utbildningen ger dig en bred förståelse för de element som behövs för att skapa ett spel. Design, grafik och programmering. Du får lära dig hur du skapar i både 2D- och 3D-miljöer, hur du kodar i både Unity med C# och visual scripting i Unreal Engine, och hur du skapar miljöer och designar system för att skapa en fantastisk spelupplevelse.
  Yrkesförare – Buss
  Är du serviceinriktad, flexibel och stresstålig? Då har du egenskaperna som krävs för att bli bussförare. Är du dessutom noggrann, ansvarsfull och har ett högt säkerhetstänk är detta jobb för dig!
  DCIM100MEDIADJI_0164.JPG
  Gillar du tunga fordon och vill ha ett självständigt arbete ute på vägarna? Lastbilschaufför innebär till stor del ensamarbete med är också ett serviceyrke där du kommer i kontakt med kunder i samband med lastning och lossning. Du behöver vara servicemedveten samt ha goda kunskaper om vad det innebär att framföra ett tungt fordon på ett säkert sätt.