VVS-montör

Lägg till i Mitt Boden Ta bort från Mitt Boden

Upplägg

Distans/Delvis på plats i Luleå
70 veckor vid heltidsstudier
Gymnasial
1400
Svenska

Om yrket

VVS-montör monterar rörledningar och annan utrustning vid ny-och ombyggnationer av fastigheter. VVS-montören installerar även värmepumpar, elpannor, solvärme, varmvattenberedare, element och styr- och reglerutrustning.

Ansökan

5/2 -24, 15/4 -24, 9/9 -24 & 18/11 -24
Alltid sökbar
Alla våra utbildningar inom Komvux och Yrkeshögskola är kostnadsfria och CSN-berättigade.

Förkunskaper

Grundläggande svenska/svenska som andraspråk delkurs 2 eller motsvarande förkunskaper.
För att kunna avlägga branschprovet krävs det att du har godkända betyg i: Matematik 1, engelska 5 och svenska1/svenska som andraspråk 1 eller motsvarande.

Efter utbildningen - vanliga jobb

En VVS-montör arbetar ofta med installation, reparation och servicearbete. Främst med allt som rör värme, vatten och sanitet i olika typer av lokaler och industrier.

  Studera vidare

  Kurslista

  KursnamnKurspoäng
  Verktygs – materialhantering100
  Praktisk ellära100
  Systemuppbyggnad100
  Sanitetsteknik 1100
  Sanitetsteknik 2100
  Värmeteknik 1100
  Värmeteknik 2100
  Värmelära100
  Entreprenadteknik100
  VVS gassvetsning rör100
  Injusteringsteknik100
  VVS-teknik200
  Komvuxarbete (valfritt)*100

  Övrigt

  Litteratur, skyddskläder etc. bekostas av eleven.
  Andra utbildningar
  0158
  I utbildningen ingår grundläggande kunskap i att installera, montera, kontrollera, underhålla och reparera el- och automatikutrustningar. Eleven lär sig att tekniskt beskriva installationen och dokumentera den och även grundläggande erfarenhet av hantering och programmering för PCL-system (styrsystem för automation). Utbildningen genomsyras av ett stort fokus på säkerhet, riskbedömningar och en god arbetsmiljö. En industrielektriker blir en viktig nyckelperson för att se till att produktionsprocessen fungerar som den ska.
  GameDev Indie
  Utbildningen ger dig en bred förståelse för de element som behövs för att skapa ett spel. Design, grafik och programmering. Du får lära dig hur du skapar i både 2D- och 3D-miljöer, hur du kodar i både Unity med C# och visual scripting i Unreal Engine, och hur du skapar miljöer och designar system för att skapa en fantastisk spelupplevelse.
  Yrkesförare – Buss
  Är du serviceinriktad, flexibel och stresstålig? Då har du egenskaperna som krävs för att bli bussförare. Är du dessutom noggrann, ansvarsfull och har ett högt säkerhetstänk är detta jobb för dig!
  DCIM100MEDIADJI_0164.JPG
  Gillar du tunga fordon och vill ha ett självständigt arbete ute på vägarna? Lastbilschaufför innebär till stor del ensamarbete med är också ett serviceyrke där du kommer i kontakt med kunder i samband med lastning och lossning. Du behöver vara servicemedveten samt ha goda kunskaper om vad det innebär att framföra ett tungt fordon på ett säkert sätt.