Flyttanmälan hos Skatteverket

Lägg till i Mitt Boden Ta bort från Mitt Boden

När du ska flytta ska du göra en flyttanmälan till Skatteverket så att du får rätt folkbokförings­adress. Det är gratis och du gör det enkelt och snabbt i tjänsten Flyttanmälan. Du som har barn som flyttar med ska även anmäla flytt för dem. Vi registrerar din flyttning tidigast på inflyttningsdagen.

Dina länkar

  • Flyttanmälan hos skatteverkets e-tjänst
  • Gör flyttanmälan på papper
  • Adressändring för ideell förening
  • Eftersänd post
  • Skatteverkets portal för flyttanmälan

Gör anmälan innan du flyttar

Gör din anmälan innan du ska flytta eller senast en vecka efter att du flyttat. Då gäller din nya adress från den dag du flyttar in. Om du anmäler senare än en vecka efter flytten gäller din nya adress från den dag anmälan kom in till Skatteverket.

Gör anmälan på papper

Du som inte har e-legitimation kan göra flyttanmälan på en pappersblankett. Det finns ett digitalt formulär som hjälper dig att fylla i blanketten korrekt. Följ stegen i formuläret, skriv ut blanketten, skriv under och skicka in den till oss. Har du registrerat dig i tjänsten Spärra obehörig adressändring kan du däremot inte anmäla din flytt på pappersblankett, utan endast i tjänsten Flyttanmälan (Se Dina länkar ovan).

Är du representant för en ideell förening?

Tänk då på att även ändra föreningens c/o adress när du flyttar. Det räcker inte att du som privatperson ändrar din adress.

Föreningens adress ändrar du på blankett Ändring av adress, namn och säte för en ideell förening eller stiftelse (Se Dina länkar ovan).

Du som flyttar med barn

Anmälan för barn ska göras av barnets vårdnadshavare. När du anmäler flytt i tjänsten ges den andre vårdnadshavaren möjlighet att snabbt och enkelt samtycka till barnets flytt i tjänsten Lämna samtycke.

Om du anmäler flytt på blankett och den andre vårdnadshavaren inte har skrivit under skickar Skatteverket istället ut en fråga per post till den andre vårdnadshavaren.

Se om din anmälan kommit in

I Mina sidor på Skatteverket kan du kontrollera om din anmälan har kommit in. Om du har en digital brevlåda, till exempel Min myndighetspost, får du ett meddelande när Skatteverket har registrerat din flytt. Det gör vi tidigast på inflyttningsdagen.

Ändra en inlämnad flyttanmälan

Om du har skrivit något fel i din flyttanmälan kontaktar du Skatteupplysningen på telefon 0771‑567 567.

Relaterat innehåll
Ny i norr
1. Hur ser garderoben ut? På sommaren, våren och hösten är det helt vanliga kläder som gäller i Boden, men under vintern kan det vara klokt att ha uppdaterat garderoben för vinterklimat. När det…