Edefors hembygdsförening

Lägg till i Mitt Boden Ta bort från Mitt Boden
Lägg till i Mitt Boden Ta bort från Mitt Boden

Vi vill värna och vårda hembygdens miljö och kulturarv och föra minnen och traditioner vidare till kommande generationer.

Vi vill också stödja bygdens utveckling.

I hembygdsgården med hembygdsmuseet, Kläppgården i Harads, finns utställningar som ”Den gamla lanthandeln”, ”En skolsal från förr”, ”Emigrationen till Amerika” och historiska föremål som använts i hushåll, jord- och skogsbruk. Där finns också en stor samling foton, filmer och tidningsurklipp om händelser i bygden.

På midsommardagen anordnar vi midsommarfest i Kläppgården.
Laxholmen i Edefors med sommarcafé och hantverksförsäljning har öppet från midsommar till början av augusti. Där kan man också se filmer från bygden och utställning om det gamla laxfisket. Lördagar är det musikunderhållning.

Vi deltar i vinterfestivalen med våffelservering i Kläppgården och öppet hus i Slöjdens Hus.

I Slöjdens Hus kan man delta i studiecirklar i vävning och snickeri.

Vår bagarstuga i Harads går bra att hyra genom Servicepunkten.

Varje år ger vi ut ”Glimtar från Edeforsbygden” med artiklar om bygden förr och nu.

Laxholmen i Edefors Facebook-sida

Föreningsliv

Bodens golfklubb

En unik upplevelse! Bodens Golfklubb är en av Sveriges äldsta golfklubbar, vackert belägen i Sävast vid Luleälvens strand. Klubben firade 70 år 2016, och 18-håls

Läs mer »

Friluftsfrämjandet Boden

Utbildar Barn och Vuxna i Naturen. Verksamhet och aktiviteter Vår sommar vinter. Skogsknytt 3-4 år Skogsmull 5-7 år Skogsströvare 8-10 år Frilufare 11-14 år. Valborgsfirande,

Läs mer »

Hedens IF

En anrik förening som grundades 1928. Idag har föreningen över 200 ungdomar i alla åldrar och klubben växer dag för dag.

Läs mer »