Bibliotek

Lägg till i Mitt Boden Ta bort från Mitt Boden

Det finns en värld av kunskap och berättelser väntandes på att upptäckas i stadens bibliotek.

Bodens bibliotekssystem erbjuder en mångsidig service som sträcker sig från det centrala stadsbiblioteket i Enter galleria till det mindre, men charmiga biblioteket i Harads, samt den innovativa bokbussen som tar litteraturen direkt till dig.

Bodens stadsbibliotek: Beläget mitt i Boden, erbjuder stadsbiblioteket en fristad från vardagens stress. Här kan besökare fördjupa sig i berättelser från både nära och fjärran.

Stadsbiblioteket erbjuder även IT-handledning. Vill du lära dig mer om din mobil eller surfplatta, låna e-böcker, komma igång med Facebook, eller kanske använda internetbanken? Detta och mycket annat kan du få hjälp med på stadsbiblioteket. Tider hittar då på deras facebooksida.

Harads Bibliotek: En filial till Bodens stadsbibliotek, har en hemtrevlig atmosfär och ligger naturskönt med utsikt över Luleälven. Det erbjuder en personlig upplevelse och en chans att dyka in i en värld av böcker och andra medier.

Bodens Bokbuss: Det är viktigt att alla har tillgång till litteratur. Bokbussen är ett sätt att tillgängliggöra böcker och andra resurser för de som inte kan besöka de fasta biblioteken.

Svartbyns Bibliotek: Ett Lokalt Drivet Vardagsrum Drivs av Norra Svartbyns intresseförening sedan 2005 och erbjuder inte bara böcker och ljudböcker, utan också ett socialt utrymme där besökare kan njuta av en kopp kaffe eller té och umgås. Det är beläget i Svartbygården och håller även i evenemang som ”Torsdagsträffen” och ”Öppen förskola”.