Cykling i Boden: för alla åldrar och färdigheter

Lägg till i Mitt Boden Ta bort från Mitt Boden

Boden, med natursköna omgivningar, har under de senaste åren blivit en central punkt för cykelentusiaster. Bodens cykelklubb (fd CK Sävast) har spelat en central roll i att skapa förutsättningar för alla som vill cykla i kommunen.

Tack vare en generös donation på ca 4,4 miljoner kronor från Allmänna arvsfonden, stöd från Bodens kommun, Länsstyrelsen och Riksidrottsförbundet, har cyklingen i Boden fått en signifikant uppgradering. Det mest framträdande projektet är Mountainbikearenan på Gruvberget. Här samlas cyklister av alla åldrar för att uppleva terrängcyklingens spänning och utmaningar. Gruvberget har blivit navet för all MTB-cykling i regionen, erbjudande stigar och banor för både nybörjare och erfarna cyklister.

För de yngre entusiasterna, erbjuder Bodens cykelklubb (fd CK Sävast) MTB-träning för barn och ungdomar mellan 8 och 15 år. Träningen, som är anpassad för att vara både säker och utmanande, hålls på tisdagar under sommaren och lockar deltagare med sina engagerade ledare och varierade övningar. Dessutom erbjuder klubben ”MTB-Onsdag” för äldre cyklister, inklusive icke-medlemmar.

För de som föredrar landsvägscykling, finns det flera evenemang och aktiviteter i Boden. Dessa inkluderar Söndagsturen, en gemensam cykeltur på landsvägarna runt Boden, och Mockträsktempot, ett tempolopp som lockar deltagare från olika åldersgrupper. Rödbergsloppet är ett annat populärt evenemang, som erbjuder en utmanande runda på omkring fyra mil.

Cykelkarta

Boden on Trailforks.com