Längdskidor

Lägg till i Mitt Boden Ta bort från Mitt Boden

Längdskidåkning i Boden erbjuder en fantastisk upplevelse för skidåkare på alla nivåer, från nybörjare till elitåkare. Med sin mångsidiga terräng och välskötta skidspår är Boden en utmärkt destination för dem som söker en skidupplevelse utöver det vanliga.

Ett av de populära spåren i Boden är Sävastspåren, med start vid Sävast Ski Teams skidstuga. Här kan skidåkare välja mellan olika sträckor från 800 meter upp till 7 kilometer, alla belysta för kvällsåkning. Belysningen är anpassad för kalla förhållanden och slås automatiskt av vid temperaturer under -20 grader Celsius.

För de som föredrar att åka med sina hundar finns speciella regler. I Paglaspåren är det alltid tillåtet att träna med kopplad hund, medan det i Sävast är tillåtet vissa dagar och tider, under förutsättning att hunden är kopplad med en expanderlina till skidåkaren.

Paglaspåren är ett annat attraktivt skidområde i Boden. Här finns två olika startpunkter – vid campingen eller i Pagla – och spåren sträcker sig upp till 15 kilometer. Dessa spår passerar natursköna platser som Bombmyren och Ballongbacken. Förutom vinteråkning erbjuder Pagla även rullskidspår på sommaren, vilket gör det till en mångsidig arena för längdskidåkning året om.

I området kring Storklinten erbjuds längdskidåkning i en kuperad terräng bland gammal skog och nära sjöar och vattendrag. Här finns ett vackert 8,5 km långt spår samt ett kortare på 2,4 km för dem som föredrar en lättare terräng. Spåren har en bred skate-yta och fina spår för klassisk åkning, men saknar elektrisk belysning vilket gör dagsljus eller en stark pannlampa nödvändig för åkning.

Sammanfattningsvis erbjuder Boden en rik upplevelse för längdskidåkare med sina varierade och välpreparerade skidspår. Den natursköna miljön tillsammans med de välplanerade faciliteterna gör Boden till en utmärkt destination för längdskidåkning, oavsett om du är ute efter en lugn tur i naturen eller en mer utmanande träning.

Skidspår

Close
Get Directions
'; ';
Options hide options
Print Reset
Fetching directions...