Lekplatser för alla

Lägg till i Mitt Boden Ta bort från Mitt Boden

I Boden finns ett stort utbud av allmänna lekplatser som erbjuder en mängd olika aktiviteter för barn i olika åldrar. Dessa lekplatser är spridda över hela kommunen och utformade för att uppmuntra till utomhuslek och social interaktion bland barn.

En av våra nyaste lekplatser är Svedjeparken i bostadsområdet Bodsvedjan, den fungerar som en samlingspunkt för barn och deras familjer. Den är utrustad med klätterställningar, gungor, linbanor och erbjuder även faciliteter som bord, bänkar och grillringar för avkoppling och samvaro. Denna park är del av en större kommunal satsning för att varje bostadsområde ska ha minst en tillgänglighetsanpassad lekpark.

Lekparken vid Rubinvägen i Vittjärv är speciellt utformad för mindre barn och innehåller lekutrustning som gungor, sandlådor och lekställningar, alla anpassade för att vara tillgängliga. Även Mullvadens lekpark är en annan tillgänglighetsanpassad lekplats, utformad för att erbjuda lek och rekreation för barn med olika behov. Denna park är dessutom omgiven av ett staket för att öka säkerheten.

I centrala Boden finns Smörblommans lekpark, som är stadens största. Denna park är populär och utrustad med ett brett utbud av lekredskap lämpliga för barn mellan 2 och 12 år. Parken erbjuder även bänkar, bord och en fontän för avkoppling under varma dagar. Dessutom planeras installation av en gunga avsedd för rullstolsburna barn.

Björnparken i Svartbjörnsbyn har nyligen genomgått en omfattande upprustning och erbjuder nu modern lekutrustning, inklusive gungor och klätternät. Denna park är även utformad för att vara tillgänglig för barn med funktionsnedsättningar, med funktioner som breda vägar för rullstolar och anpassade bänkbord.

Dessa satsningar på lekplatser i Boden är ett resultat av kommunens engagemang i att skapa säkra, roliga och tillgängliga utomhusmiljöer för barn och deras familjer, vilket bidrar till en högre livskvalitet i staden.

Lekplatser i Boden

Close
Get Directions
'; ';
Options hide options
Print Reset
Fetching directions...