kajak i midnattssol

Paddla

Lägg till i Mitt Boden Ta bort från Mitt Boden

Att paddla på spegelblankt vatten är en unik och lugn upplevelse som ger dig möjlighet att koppla av, njuta av naturens skönhet och uppleva naturen helt i din egen takt.

I Bodens kommun finns inte bara två älvdalar (Råne och Lule älv) med helt olika karaktär, utan också ett stort antal sjöar och vattendrag att paddla på. Sommartid kan du dessutom uppleva njutningen att paddla fram tyst över den blanka ytan under helljusa sommarnätter.

Boden centrum omges av vatten på flera håll alldeles intill och i den absoluta stadskärnan. Har du möjlighet att lämna centrala stan finns ännu fler möjligheter att uppleva våra vatten, med kanot, kajak eller varför inte en stand up paddleboard?

Här är några tips på bra ställen att utforska med kanot/kajak:

  1. Luleälven: Luleälven, som flyter genom Boden, är en utmärkt plats för kanotpaddling. Älven har sträckor som passar både nybörjare och mer erfarna paddlare, med lugna vatten och vacker natur längs stränderna.

  2. Bodträskån: Bodträskån är en mindre å som erbjuder en mer avskild och lugn paddlingsupplevelse. Området kring ån är rikt på vilda djur och fågelliv, vilket gör det till en fantastisk plats för naturupplevelser.

  3. Harads: Området kring Harads är känt för sin natur. Här kan du paddla genom stilla vatten och njuta av den tysta och avlägsna naturen, både i skogssjöar eller på Luleälven.

  4. Unbyn: Unbyn ligger söder om Boden och har flera små sjöar och vattendrag som är idealiska för kanotpaddling. Här kan du uppleva både lugna vatten och vackra landskap.

  5. Råneälven: Råneälven är en av Norrbottens längsta älvar och erbjuder en fantastisk paddlingsupplevelse. Med sin varierande natur och sträckor som passar både nybörjare och erfarna paddlare. Här kan du uppleva allt från lugna sträckor till mer utmanande forsar, omgiven av vacker skog och vildmark.

  6. Skogsån: Skogsån erbjuder en mer avskild och lugn paddlingsupplevelse. Det är en utmärkt plats för dem som söker en mer avkopplande tur, med möjlighet att se vilda djur och njuta av den omgivande naturen.

Kom ihåg att alltid kontrollera lokala förhållanden och säkerhetsinformation innan du ger dig ut på vattnet. Det är också viktigt att respektera naturen och att lämna områdena så orörda som möjligt efter ditt besök.