Slalom och snowboard

Lägg till i Mitt Boden Ta bort från Mitt Boden

I Bodens kommun finns det utmärkta möjligheter för både slalom och snowboardåkning, med anläggningar som passar alla, från nybörjare till erfarna åkare.

Här finns anläggningarna Pagla, Gruvberget och Storklinten, där Pagla och Gruvberget är mer för de mindre åkarna. Storklinten passar alla åkare och på försäsongen utnyttjas den flitigt av världseliten. Backarna i Boden erbjuder en blandning av utmanande och familjevänliga åkupplevelser.

Pagla

Pagla, ett centrumnära alternativ som erbjuder två slalombackar med lift, perfekta för en varierad åkupplevelse. Backarna har en längd på cirka 250 meter och 50 meter, vilket gör dem tillgängliga för olika skicklighetsnivåer. Dessutom finns en pulkbacke för de yngsta besökarna. Pagla är känt för sin familjevänliga atmosfär och är ett utmärkt val för de som söker en mysig och tillgänglig skidupplevelse.

Gruvberget

Gruvberget, som drivs av Friluftsfrämjandets lokalavdelning i Boden, har en slalombacke med lift. Denna backe är normalt öppen lördagar och söndagar mellan kl. 11:00 och 15:00 från februari till april. Gruvberget erbjuder en genuin skidåkningsupplevelse med sin direktanslutning till föreningsstugan, vilket ger en hemtrevlig känsla. Det är också möjligt att ringa och kontrollera backens status, vilket är användbart under kyligare dagar.

Storklinten

Storklinten är en omfattande friluftsanläggning som erbjuder ett flertal olika backar för både vana och ovana utförsåkare. Med sitt fokus på trygg och rolig åkning i välpreppade pister, är Storklinten idealisk för alla typer av skidåkare. Anläggningen erbjuder inte bara slalom och snowboardåkning, utan även aktiviteter som fiske, längdskidåkning och skoterkörning, vilket gör det till ett mångsidigt resmål för friluftsliv året om. Här finns även boende och under högsäsong restaurang.

Skidbackar

Close
Get Directions
'; ';
Options hide options
Print Reset
Fetching directions...

Du kanske även gillar