Sommarfiske

Lägg till i Mitt Boden Ta bort från Mitt Boden

Boden och dess omgivningar lockar fiskeentusiaster oavsett om de är nybörjare eller erfarna fiskare. Här finner du möjligheter för hela familjen att utforska fiskelyckan i en idyllisk sommarmiljö.

Först, föreställ dig att njuta av sommarsolen som aldrig tycks gå ner. Du står vid vattenkanten, oavsett om det är en spegelblank sjö eller en skummande fors, och fiskar hela sommarnatten. Lägerelden sprakar bredvid, skapar en gemytlig atmosfär medan du försöker lura fiskarna under ytan. Alternativt, mitt i vintern, parkerar du dig på ett varmt renskinn på isen intill ett pimpelhål. Med solen i ansiktet och en mugg varm choklad i handen kan du njuta av både lugn och spänning samtidigt. Du kan lyckas dra upp gäddan, den norrländska krokodilen, en kämpande best på 10-15 kilo, under spännande sommarfiske. Eller så kan du se glädjen i ett barns ögon när de fångar sin allra första fisk genom ett hål i isen på vintern eller med ett metspö en stilla sommarkväll.

Boden har en mängd möjligheter för fiskeentusiaster i alla åldrar och oavsett erfarenhetsnivå. Du kan fiska i insjöar, skogstjärnar, lugna sel och livliga forsar, året runt. Dessutom finns det två älvar i närheten med olika karaktär.

Lule älv, en av Sveriges vattenrikaste älvar, ligger bara några minuter från Bodens centrum. Den är utbyggd med flera vattenkraftverk, varav tre är belägna i Bodens kommun. Mellan Laxede, Vittjärvs och Bodens kraftverk flyter älven lugnt och omges av sandstränder, skogslandskap och charmiga byar. Lule älv erbjuder en av de bästa fiskeupplevelserna för öring i hela landet.

Råne älv är Sveriges största skogsälv och erbjuder varierande miljöer med forsar, sel, bäckar och biflöden, samt angränsande sjöar som är perfekta för fiskeentusiaster. Det finns många fantastiska platser att utforska längs Råne älv.

Fiske i Boden beskrivs som en spännande och avkopplande aktivitet samtidigt som det utgör en utmaning att lura fisken till hugg. För att bli en framgångsrik fiskare är det viktigt att förstå naturen, biologin och ekosystemet. Etik och moral är också centrala aspekter, och många fiskare i Boden följer principen om ”catch and release” för att bevara fiskbestånden. Med professionella fiskeguider vid din sida kan du vara säker på att fisket går rätt till och att du har rätt utrustning.

Fiskesjöar och vart du köper fiskekort

Close
Get Directions
'; ';
Options hide options
Print Reset
Fetching directions...

Du kanske även gillar