Skogså Friförskola

Lägg till i Mitt Boden Ta bort från Mitt Boden

Skogså Friförskola och fritidshem ligger placerad ca 1 mil från centrala Boden ute på landsbygden med närhet till natur och djurliv.  Vårt upptagningsområde är främst norrbyarna, men även från hela Bodens kommun. Vi har 32 förskoleplatser och 32 fritidshemsplatser. De barn som går skola i bodens kommun slussas med buss till den valda skolan och tillbaka till fritidshemmet. 

I Skogså finns det fantastiska förutsättningar till olika aktiviteter. Vintertid finns skoterspår, skidspår, skridskobana och pulkabacke. Sommartid finns det elljusspår, fotbollsplan och lekplats med klätterställning och rutschkana. Förskolan strävar efter att ta del av dessa aktiviteter varje dag, för att locka barnens intresse för lek, lärande och skapande. 

 Vi har en egen kokerska som tillagar maten. Barngruppen äter i matsalen och där kan de hjälpa till med att duka. Skogså förskola försöker att gynna våra lokala leverantörer i Bodens kommun och handlar så lokalt vi kan, allt från mat, städartiklar och leksaker. 

I Skogså har vi stora utrymmen som vi kan förändra efter barnens intressen, allt för att locka barnens behov av lärande och nya utmaningar. Vår gymnastiksal finns alltid tillgänglig för barnens behov av rörelse, yoga, dans och rytmik. 

I förskolan har vi gemensam grupp med 1–5 åringar. Några dagar i veckan delar vi upp barnen för att kunna ta vara på barnens eget inflytande, oavsett ålder. Alla barn ska få uttrycka sig och ha en möjlighet att vara sig själv. Hos oss blir det trygga barn, som känner gemenskap, empati och hänsyn i gruppen. 

Vårt fokus är att barnen ska känna trygghet, glädje och delaktighet i den dagliga verksamheten. 

Välkommen att kontakta oss!

070-3240137 eller skogsafriforskola@outlook.com

Relaterat innehåll

Just nu har vi inget att visa här