Alträsk bya- & fiskevårdsförening

Lägg till i Mitt Boden Ta bort från Mitt Boden
Lägg till i Mitt Boden Ta bort från Mitt Boden

Alträsk ligger ett par mil utanför centrala Boden. Mitt i vår vackra by med utsikt över sjön ligger den gamla skolbyggnaden, som sedan många år är vår byagård. På samma tomt finns även vår bagarstuga. Byggnaderna används av föreningen, men hyrs även ut till allmänheten.

Även om vi sett till invånarantalet inte är så många i Alträsk, har vi flera arrangemang under året som vi välkomnar alla till. Som exempel på återkommande aktiviteter kan vi nämna valborgsmässofirande, surströmmingsfest, ljusstöpning och julotta. Förutom detta brukar våra cafedagar, pizzakvällar, barnfestivaler, lovaktiviteter, vernissager, teatrar och övriga kulturarrangemang vara såväl omtyckta som välbesökta. Vi gläds över att våra evenemang engagerar alla åldrar, då vi vill vara en levande by där alla får plats och där vi lär av varandra.

Föreningsliv

Bodens golfklubb

En unik upplevelse! Bodens Golfklubb är en av Sveriges äldsta golfklubbar, vackert belägen i Sävast vid Luleälvens strand. Klubben firade 70 år 2016, och 18-håls

Läs mer »

Friluftsfrämjandet Boden

Utbildar Barn och Vuxna i Naturen. Verksamhet och aktiviteter Vår sommar vinter. Skogsknytt 3-4 år Skogsmull 5-7 år Skogsströvare 8-10 år Frilufare 11-14 år. Valborgsfirande,

Läs mer »

Hedens IF

En anrik förening som grundades 1928. Idag har föreningen över 200 ungdomar i alla åldrar och klubben växer dag för dag.

Läs mer »