Bodens BK Handboll

Lägg till i Mitt Boden Ta bort från Mitt Boden
Lägg till i Mitt Boden Ta bort från Mitt Boden

BBK Handboll är en av Bodens största idrottsföreningar med ca 400 aktiva från 6 år och uppåt. Föreningen är en helt egen förening skild från övriga BBK föreningar. BBK Handboll har representationslag på både dam- respektive herrsidan som spelar i division 1. Majoriteten av spelarna i A-lagen är också egna produkter fostrade i föreningens ungdomslag. I seniorverksamheten har vi denna säsong två herrlag och ett damlag i seriespel. När det gäller ungdomsverksamheten så har vi 9 tjejgrupper och 6 pojkgrupper som tränar och matchar för fullt. Totalt sett innebär det att vi har 18 lag/grupper igång i verksamheten. Förutom dessa lag arrangerar vi även handbollsskola för 6 åringar i syfte attrahera nya utövare till sporten. Detta år har vi 4 grupper igång i handbollsskolan med totalt ca 40-50 utövare. En av våra främsta drivkrafter är att vi ska vara en bred förening för både killar och tjejer som lockar utövare i alla åldrar. Detta innebär att vi även har motionshandboll för herrar och damer i verksamheten sedan något år tillbaka.

I år kommer lag från BBK Handboll sammanlagt spela mer än 300 matcher under säsongen från Jönköping i söder till Kiruna i norr. Varje år arrangerar vi också en av Norrbottens största ungdomsturneringar Minicupen som vänder sig till barn mellan 6-11 år och normalt brukar locka ca 400-500 deltagare. Förutom Minicupen arrangerar vi även Boden Beachhandbollsfestival på somrarna samt mängder med matcher, sammandrag och USM-steg under säsongen.

BBK Handboll en klubb för livet

Föreningsliv

Bodens golfklubb

En unik upplevelse! Bodens Golfklubb är en av Sveriges äldsta golfklubbar, vackert belägen i Sävast vid Luleälvens strand. Klubben firade 70 år 2016, och 18-håls

Läs mer »

Friluftsfrämjandet Boden

Utbildar Barn och Vuxna i Naturen. Verksamhet och aktiviteter Vår sommar vinter. Skogsknytt 3-4 år Skogsmull 5-7 år Skogsströvare 8-10 år Frilufare 11-14 år. Valborgsfirande,

Läs mer »

Hedens IF

En anrik förening som grundades 1928. Idag har föreningen över 200 ungdomar i alla åldrar och klubben växer dag för dag.

Läs mer »