Bredåker Skoter- & Touringförening (BSTF)

Lägg till i Mitt Boden Ta bort från Mitt Boden
Lägg till i Mitt Boden Ta bort från Mitt Boden

Kallas i dagligt tal för Bredåkers skoterklubb och har byggt upp en imponerande verksamhet för skoterfrälsta. Föreningen grundades 1993 och har idag ungefär 400 medlemmar.

Föreningens främsta sysselsättning är underhållet av dom ca 12 mil skoterleder som ligger i området runt Norra och Södra Bredåker, Åkerby, Överäng och Degerbäcken.

Därtill underhåller och servar vi tre raststugor (Degerträsk, Hundsjö och Per-Jassa) samt 15 rastplatser med sittplatser och ved. Föreningen jobbar även med att få igång touringdelen i föreningen där det kommer anordnas enklare dagsturer där gammal som ung kan delta med skoterturen som huvudnummer och kan komma att kombineras med mat, fiske eller andra aktiviteter. Föreningen underhåller även Bredåkers egna belysta skidspår.

Skoterföreningen ingår även i Bredåkersgruppen som har en samordningsfunktion mellan Bredåkers olika föreningar, ansvarar för drift och underhåll av byagården och anordnar diverse arrangemang under året. Under vecka 28 varje år anordnas Bredåkersveckan som innehåller en massa olika aktiviteter som tex ponnyridning, våffelcafé, träningspass med Ann-Helen, käpphästtävling, kakfrossa, fisketävling, hundutställning, brännbollsturnering, Älvsrodden mm och som avslutas med fotbollsderby mellan Norra-Södra och senare på kvällen pubkväll.

För att bli medlem eller övrig information så besök våran hemsida eller Facebooksida.
Hoppas vi syns efter lederna till vintern!

Föreningsliv

Bodens golfklubb

En unik upplevelse! Bodens Golfklubb är en av Sveriges äldsta golfklubbar, vackert belägen i Sävast vid Luleälvens strand. Klubben firade 70 år 2016, och 18-håls

Läs mer »

Friluftsfrämjandet Boden

Utbildar Barn och Vuxna i Naturen. Verksamhet och aktiviteter Vår sommar vinter. Skogsknytt 3-4 år Skogsmull 5-7 år Skogsströvare 8-10 år Frilufare 11-14 år. Valborgsfirande,

Läs mer »

Hedens IF

En anrik förening som grundades 1928. Idag har föreningen över 200 ungdomar i alla åldrar och klubben växer dag för dag.

Läs mer »