EdekUng

Lägg till i Mitt Boden Ta bort från Mitt Boden
Lägg till i Mitt Boden Ta bort från Mitt Boden

EdekUng är en ideell förening som drivs av ungdomar. Vi bedriver vår verksamhet i Edeforsbygden och anordnar aktiviteter för barn och ungdomar. Varje år anordnar vi vinterbio utomhus, karneval på Haradsdagen, Spökvandring och annat skoj.

Utöver det så driver vi en ungdomsgård i Harads och lägergården Björnudden.

Björnudden drevs tidigare av Harads skola. Under många år åkte lärare och elever till lägergården och paddlade kanot, vandrade, odlade grödor och eleverna fick lära sig hantverk. På grund av nedläggningen av högstadiet i Harads kunde inte längre skolan driva lägergården och vi fick förfrågan om vi var intresserade av att köpa denoch ta över driften. 

Vi är själva uppvuxna med att vara i Björnudden och anser att möjligheten att få vara nära naturen är viktigt för barn, så vi bestämde oss för att genomföra köpet. Vi hade inte ekonomi att köpa lägergården men tack vare privatpersoner och andra föreningars engagemang kunde vi köpa lös fastigheten av Bodens kommun. Vi har stort stöd av bygden som ser det viktiga med att driva vidare Björnudden för barnens skull och utan det stödet hade vi inte kunnat göra det. 

Eftersom det inte funnits nog med resurser från skolans sida de senaste åren så fick vi börja med att renovera huset på gården. Företag i Bodens kommun har varit hjälpsamma och stöttat oss i renoveringen och gjort det möjligt att renovera hela övervåningen samt måla huset. Vi jobbar varje sommar med att renovera och utveckla lägergården.

För att kunna driva lägergården så att barn får komma ut i naturen behöver vi pengar och därför hyr vi ut Björnudden även till privatpersoner.

Föreningsliv

Bodens golfklubb

En unik upplevelse! Bodens Golfklubb är en av Sveriges äldsta golfklubbar, vackert belägen i Sävast vid Luleälvens strand. Klubben firade 70 år 2016, och 18-håls

Läs mer »

Friluftsfrämjandet Boden

Utbildar Barn och Vuxna i Naturen. Verksamhet och aktiviteter Vår sommar vinter. Skogsknytt 3-4 år Skogsmull 5-7 år Skogsströvare 8-10 år Frilufare 11-14 år. Valborgsfirande,

Läs mer »

Hedens IF

En anrik förening som grundades 1928. Idag har föreningen över 200 ungdomar i alla åldrar och klubben växer dag för dag.

Läs mer »