Foto: Fredrik Broman

Lassbyns Hembygdsförening

Lägg till i Mitt Boden Ta bort från Mitt Boden
Lägg till i Mitt Boden Ta bort från Mitt Boden

Vi är en förening som jobbar med aktiviteter för att göra livet i Lassbyn lite trevligare och roligare. Bland annat anordnar vi träffar där vi handarbetar och skapar konst utifrån eget intresseområde. Vi bjuder in till julfika under advent då vi också säljer fint hantverk. Förutom detta ses vi vår och höst för att tillsammans göra det fint runt vår fina hembygdsgård.

Hembygdsgården inrymmer en stor samlingssal som är möblerad med bord och stolar för ca 50 pers, ett tillagningskök med spis, ugn, diskmaskin som kan användas för olika event, 2 övernattningsrum på övervåningen plus en mindre lägenhet i en del av huset. Allt detta är tillgängligt för uthyrning vid behov.

TIPS//

Lassbyforsen är ett fantastiskt utflyktsmål. Under hösten 2022 restes ett minnesmonument från flottningstiden i Råne älvdal vid brofästet till den gamla bron.Promenera längs fina stigar, koka kaffe över öppen eld vid någon av våra eldplatser. Via RÅEK i Gunnarsbyn kan du boka Lustigkulles fina timrade stuga och bastu alldeles vid forsen. Uppställningsplats för husvagn eller husbil finns på båda sidorna av forsen och bokas även dem hos RÅEK.

Foto: www.fredrikbroman.com

Föreningsliv

BMK Orion

Bodens badmintonförening. Har kan ALLA träna badminton och röra på sig, utifrån sina förutsättningar. Träningstiderna är:Tisdagar kl. 18-19: Nybörjare (även kallad Träningsgrupp 1)Tisdagar kl. 19-21:

Läs mer »