Sörbyn-Sundsnäs Hembygdsförening

Lägg till i Mitt Boden Ta bort från Mitt Boden
Lägg till i Mitt Boden Ta bort från Mitt Boden

Vi välkomnar alla till vår verksamhet som vi bedriver i vår hembygdsgård i Sörbyn (g:a skolhuset). Sörbyn ligger ca 3,5 mil n.v, från centrala Boden i Råne älvdal. Vår förening drivs helt ideellt.

Vi har olika verksamheter, med träffar i cirkelstudier, resor till tidigare boplatser i socknen och närzonen, mat och cafékvällar med bildvisningar och föredrag. Vi firar Nationaldagen och alla andra kulturdagar under året.

Föreningen är stolt över vår hembygdsgård som även rymmer ett ”Lantmuseum” och ett ”Halmmuseum” som är väl värda flera besök. Gemensamt större sal, med informationsmöjlighet. Ett stort uppdaterat fullt utrustat ”restaurangkök” står till vårt förfogande. Även en större tvättmaskin finns att tillgå.

Enskilda, föreningar och organisationer har möjlighet att hyra allt eller delar av lokalen till ett rimligt pris.
Kontakta oss. VÄLKOMMEN!

Föreningsliv

Bodens spelmän

Bodens spelmän söker nya medlemmar! Vi spelar folkmusik, främst från Norr- och Västerbotten. Vår sättning är f n fiol, nyckelharpa, dragspel, klarinett, gitarr och bas.

Läs mer »

IBK Boden 1987

En innebandyförening som vill sprida innebandyns glädje till alla invånare i Boden. Ge en trygg och rolig väg in i idrottens gemenskap, där alla ska

Läs mer »

Boden Friidrott

Boden Friidrott bildades som fristående förening 1986. Under vinterhalvåret bedriver vi träning i Sandenhallen och under sommartid håller vi till på friidrottsarenan, Björknäsvallen. Föreningen ordnar

Läs mer »