Sörbyn-Sundsnäs Hembygdsförening

Lägg till i Mitt Boden Ta bort från Mitt Boden
Lägg till i Mitt Boden Ta bort från Mitt Boden

Vi välkomnar alla till vår verksamhet som vi bedriver i vår hembygdsgård i Sörbyn (g:a skolhuset). Sörbyn ligger ca 3,5 mil n.v, från centrala Boden i Råne älvdal. Vår förening drivs helt ideellt.

Vi har olika verksamheter, med träffar i cirkelstudier, resor till tidigare boplatser i socknen och närzonen, mat och cafékvällar med bildvisningar och föredrag. Vi firar Nationaldagen och alla andra kulturdagar under året.

Föreningen är stolt över vår hembygdsgård som även rymmer ett ”Lantmuseum” och ett ”Halmmuseum” som är väl värda flera besök. Gemensamt större sal, med informationsmöjlighet. Ett stort uppdaterat fullt utrustat ”restaurangkök” står till vårt förfogande. Även en större tvättmaskin finns att tillgå.

Enskilda, föreningar och organisationer har möjlighet att hyra allt eller delar av lokalen till ett rimligt pris.
Kontakta oss. VÄLKOMMEN!

Föreningsliv

Bodens golfklubb

En unik upplevelse! Bodens Golfklubb är en av Sveriges äldsta golfklubbar, vackert belägen i Sävast vid Luleälvens strand. Klubben firade 70 år 2016, och 18-håls

Läs mer »

Friluftsfrämjandet Boden

Utbildar Barn och Vuxna i Naturen. Verksamhet och aktiviteter Vår sommar vinter. Skogsknytt 3-4 år Skogsmull 5-7 år Skogsströvare 8-10 år Frilufare 11-14 år. Valborgsfirande,

Läs mer »

Hedens IF

En anrik förening som grundades 1928. Idag har föreningen över 200 ungdomar i alla åldrar och klubben växer dag för dag.

Läs mer »