Försvarsmuseum Boden

Lägg till i Mitt Boden Ta bort från Mitt Boden

Försvarsmuseum Boden är mer än ett vanligt museum; det är en plats som ger dig en djupare insikt i Sveriges historia och dess roll i världen. Museet är en del av SMHA (Sveriges militärhistoriska arv), ett nätverk som omfattar 26 statligt stödda militärhistoriska museer. Med pedagogisk verksamhet och studiematerial för skolor är museet också en utmärkt plats för lärande och utforskning.

Bra länktips

Försvarsmuseum Boden har utställningar och evenemang som ger besökare en djupare förståelse för Sveriges roll i världspolitiken under olika tider.

  1. Norrlands Lås: Museets basutställning, ”Norrlands Lås,” tar dig med på en tidsresa från slutet av 1800-talet till dagens Sverige. Utforska Sveriges försvarshistoria genom fredstid och krigstid ur flera perspektiv, inklusive den stora mobiliseringen under första världskriget och det kalla krigets påverkan på det svenska försvaret.

  2. Sommarvisningar: Under sommarmånaderna erbjuder museet guidade visningar som ger dig en fördjupad insikt i 1900-talets historia. Dessa visningar är riktade till vuxna besökare som är nyfikna på hur internationella, nationella och lokala händelser har påverkat varandra genom åren. Passa på att delta i en av dessa spännande turer.

  3. Bodens konsthall: Inte bara försvarshistoria, utan även konst finns att uppleva här. Bodens konsthall är en del av museet och erbjuder fri entré till sina utställningar. Utforska spännande konstverk och få en konstnärlig upplevelse under ditt besök.

  4. VR-upplevelse: Operation Draken: Ta en virtuell ballongfärd över Bodens fästning som den såg ut för hundra år sedan med hjälp av avancerad VR-teknik. Denna unika upplevelse tar dig tillbaka i tiden och ger dig en känsla för fortets historia.

  5. Café, butik och bokhandel: Efter att ha utforskat museets många utställningar kan du koppla av i caféet med en kopp kaffe eller te och njuta av fikabröd. I butiken hittar du souvenirer och böcker som handlar om konst, lokalhistoria, militärhistoria och krisberedskap samt mycket mer att ta med dig som minne från ditt besök.

En regnig dag är det perfekt att uppleva en spännande resa genom Sveriges historia på Försvarsmuseum Boden, både i krig och fred.

Du kanske även gillar