Jakt: en naturnära upplevelse

Lägg till i Mitt Boden Ta bort från Mitt Boden

Boden är en plats där jakt har varit en del av kulturen under många århundraden och med en varierad natur och rikt djurliv erbjuds goda förutsättningar för olika typer av jakt.

Terrängen i Boden är blandad, med skogar och myrmarker som ger dig möjligheten utforska olika miljöer. Här finns ett brett spektrum av vilt, inklusive älg, rådjur och hare, vilket ger dig en chans att prova på och hitta den jakt som passar dig bäst.

Älgjakten är en viktig del av jaktsäsongen i Boden. Älgjaktsäsongen, som vanligtvis pågår från slutet av september till början av november, samlar människor som delar en passion för naturen och jakt. Det är också en tid för gemenskap och samvaro.

Småviltjakt, som inkluderar jakt på skogsfågel och hare, är också populärt i Boden. Denna typ av jakt kräver tålamod och skicklighet och erbjuder en mer stillsam jaktupplevelse, där jägaren får möjlighet att komma nära naturen.

För nybörjare finns det möjligheter att delta i kurser och guidade jaktturer i Boden. Dessa är utformade för att introducera grundläggande jakttekniker och principer för viltvård och säkerhet. Det är ett bra sätt för nybörjare att lära sig om jakt och att utveckla en förståelse för naturen.

Att ta kontakt med Bodens Jakt & Fiskevårdsklubb är ett bra tips till dig som vill börja jaga i Boden. De är en förening för jakt och fiskeintresserade som startades 1946. De kan, med hänsyn till jakttrycket på deras marker erbjuda dig som kommunmedborgare älgjakt och småviltsjakt på sina jaktmarker som är utspridda över stora delar av Bodens kommun.

Skjutbanor

Close
Get Directions
'; ';
Options hide options
Print Reset
Fetching directions...

Du kanske även gillar