Ungdoms- och fritidsgårdar

Lägg till i Mitt Boden Ta bort från Mitt Boden

I Boden finns flera ungdomsgårdar och mötesplatser som erbjuder olika aktiviteter och tjänster för ungdomar, vilket speglar kommunens engagemang för ungdomars fritidsaktiviteter.

I Boden erbjuds ungdomar olika mötesplatser där de kan engagera sig och vara aktiva. Dessa inkluderar fritidsgårdar och andra platser där ungdomar kan träffas, umgås och delta i olika aktiviteter. I Bodens kommun finns två kommunalt drivna ungdomsgårdar, en motorgård samt en föreningsdriven ungdomsgård. De erbjuder aktiviteter som spel, mekande med motorfordon, pyssel, fika och mycket annat.

Harads Ungdomsgård: Här kan barn och unga samlas och spela PS5, pingis, biljard, se en film, pyssla eller hänga vid datorn. Det är en plats där barn från 7-20 år får utrymme att umgås. Ungdomsgården drivs ideellt av en förening.

Hörnet (Centrum): Hörnet är en mötesplats för ungdomar 13-20 år belägen i centrum av Boden. Här finns faciliteter som en kreativ ateljé, läxhörna, pingisbord och café. Aktiviteter som quizkvällar, pyssel och spelturneringar anordnas regelbundet.

Chillet (Sävast): Chillet är en annan ungdomsgård i Boden som erbjuder en plats för umgänge, fika, musik, TV, och olika aktiviteter som biljard- och pingisturneringar. För ungdomar 13-20 år.

Toppen – Motorgård för Ungdomar: Toppen är en motorgård för ungdomar mellan 13-25 år, där de kan arbeta på sina motorfordon, delta i olika projekt och andra aktiviteter som Epa- och mopedträffar, samt minigolf och minibiljard.

Dessa ungdomsgårdar och mötesplatser visar på en mångfald av aktiviteter och engagemang för ungdomars fritid och utveckling i Boden.