Summercamp by Boden Game Camp

Summercamp by Boden Game Camp

Är du spelintresserad och nyfiken på spelutveckling? I sommar kan du ta ett steg mot en framtid inom kulturella och kreativa näringar!

Under tio veckor får 15 personer en introduktion till spelutveckling i Boden Game Camps toppmoderna lokaler på Boden Business Park i Sävast. För dig som vill busspendla går bussar från centrala Boden och Luleå hit. 

Efter avslutad summercamp finns möjlighet att plocka ut betyg i kurserna Tillämpad programmering och Gränssnittsdesign, som är CSN-berättigade. Summercamp öppnar även dörrar för vidare studier inom spelutveckling.

Boden Game Camp är en hub och ett helt unikt ekosystem för dataspelsindustrin  i norra Sverige. Hösten 2024 kommer 300 studenter fördelat på fem YH-utbildningar, en gymnasieutbildning och en Komvux-utbildning att finnas på plats.

Satsningen har även medfört att ett växande antal spelbolag etablerat sig och sin verksamhet på Boden Business Park.

Summercamp by Boden Game Camp är ett samarbete mellan Bodens kommun, Luleå kommun och FCV Sverige.

Summercamp:

  • Tillämpad programmering
  • Gränssnittsdesign
  • Spelutveckling som yrke

 

Summercamp by Boden Game Camp kommer inte genomföras sommaren 2024.

Boden Game Camp

Boden Game Camp has developed a thriving ecosystem for game development in northern Sweden, with a variety of educational programs and support from companies, incubators, and other resources. When you arrive at Boden Game Camp, you will embark on your journey to become a professional game developer or to accelerate the progress of your studio’s startup.

Welcome to the hub of digital creators!

Summercamp by Boden Gamecamp är ett samarbete mellan Bodens kommun och Luleå kommun där femton unga vuxna som varken arbetar eller studerar har fått en introduktion till spelutveckling på Boden Gamecamp i Sävast under sommaren. Projektet skulle ge dem en chans att ta ett första steg mot en framtid inom kulturella och kreativa näringar.

Eleverna på Summercamp söker ofta utbildningar på Boden Game Camp efter introduktionen och många antas på utbildningarna.

En av de som antagits från tidigare Summercamp till en spelutbildning är Rasmus Rönnqvist, Sävast, som har läst till indiespelutvecklare på Boden Gamecamp på Boden Business Park. Han har tidigare provat på många olika utbildningar, men aldrig hittat någon som passar.

– Nu har jag en klar bild av vad jag vill göra de kommande åren. Att jag vill fortsätta med spelutveckling, jag vill bli bättre på det, lära mig och träffa nytt folk, säger han.

Även Victor Vuorijärvi, Luleå,  har utbildat sig på Boden Game Camp till QA/gametester efter Summercamp.

– Innan sommaren var jag lite lost, jag visste inte vad jag skulle göra. Nu har jag lärt mig vad jag vill jobba inom och det är spelbranschen så det har betytt mycket att jag har kunnat gå den här kursen.

– Jag kan tänka mig att många ungdomar känner sig vilsna och är man spelintresserad ska man ta chansen om det händer igen nästa år.