Boden Kampsportförening

Lägg till i Mitt Boden Ta bort från Mitt Boden
Lägg till i Mitt Boden Ta bort från Mitt Boden

Kampsportförening som grundades 1988. I dagsläget bedriver förening stilar i Ashihara karate (fullkontakts karate) ej att förväxla med WKF (tävlingskarate) där kontakt är otillåten. Den stilen bedrivs av Bodens karateklubb. MMA (Mixed martial arts) och BJJ (Brasilian jiu Jitsu).

Vi tränar på Hildursborg och det nybyggda kampsportscentret. Vi har två stora lokaler med mjuk och behaglig matta. Fint utrymme utanför där man både kan titta på och umgås.

Ashihara karate har varit med sedan starten av föreningen 1988. Stort fokus inom denna stil är självförsvar som ska funka på gatan. Allt är egentligen tillåtet. Självklart tränas allt med kontroll för att undvika skador. Förutom slag och sparkar används både kast, grepp, knän, armbågar. Tävling sker med fullkontakt och regelverket (knockdown)

Denna stil är bland det hårdaste man kan träna inom kampsport inom nästan hela Sverige. Föreningen har både VM guld och SM silver så sent som 2021. Våran syster/bror klubb i Luleå har VM Silver och SM guld 2021. Vi har Internationellt duktiga instruktörer och fighters. En av världens högst graderade sensei finns även inom Ashihara i Boden. Föreningen fick även två nya svartbälten sommaren 2022. Dom fick gradera inför Kancho som är stilens grundare från Japan.

Vi bedriver verksamhet för denna sektion barn 7-12 år och Ungdom/vuxen 13 år och uppåt.
Barngruppen ökar ständigt i populäritet.

MMA

Från 12 år och uppåt.
Mixed martial arts är en sektion som hela tiden ökar i populäritet. Här blandar man stående fighting med grappling (BJJ). Då MMA har fokus mot tävling tränas det därefter. Till skillnad från Ashihara karate finns det här regler vad man får göra och inte göra.

BJJ 7 år och uppåt.

Denna sektion är populär hos många barn och gruppen växer för varje år.
BJJ är självförsvar på marken. Det går ut på att med grepp, lås få motståndaren att ge upp.

Föreningsliv

Bodens Trädgårdssällskap

”Ett blomstrande sällskap” Bodens Trädgårdssällskap vill stimulera och främja fritidsmässig trädgårdsodling bl.a. genom att anordna föreläsningar, instruktionsaftnar, studiecirklar och trädgårdsresor. Föreningen vänder sig till dig

Läs mer »

Friluftsfrämjandet Boden

Utbildar Barn och Vuxna i Naturen. Verksamhet och aktiviteter Vår sommar vinter. Skogsknytt 3-4 år Skogsmull 5-7 år Skogsströvare 8-10 år Frilufare 11-14 år. Valborgsfirande,

Läs mer »

Art Dance Studio

Art Dance Studio i Boden är en fristående, partipolitiskt och religiöst obunden förening. Vi arbetar för att bredda kulturutbudet och främja ett levande dans- och

Läs mer »