Här kan du lära dig mer om

Bodforsen

I Boden lever vi närhetsliv. Med det menar vi det liv där du har nära till allt som är viktigt och lite till – barnens aktiviteter, ditt jobb, skolor, kulturevenemang, attraktiva hustomter, shopping och naturnära upplevelser.

Lägg till i Mitt Boden Ta bort från Mitt Boden

Bodforsen är ett uppvuxet småhusområde beläget invid Luleälven, alldeles i närheten av Bodens vattenkraftverk. Bebyggelsen utgörs av lite äldre villor och fritidshus som ligger längs älven, samt ett radhusområde med bostadsrätter. I området finns också Börstingens camping. När boende beskriver området är det med uttryck som hemtrevligt, tryggt och fridfullt, barnvänligt och god granngemenskap. I området finns bra gång- och cykelvägar, och det går lätt att ta sig ner till älven där det finns vackra promenadstråk. Hängbron över älven är också försedd med belysning vilket möjliggör fina promenader även kvällstid. Området trafikeras av Citybuss linje 1 och några minuter bort ligger ”Garnis” som är knutpunkt för både lokal och regional busstrafik. Skolbuss finns.

Centrum

3,3 Kilometer

Apotek

3,1 Kilometer

Hälsocentral

2,9 Kilometer

Mataffär

2,7 Kilometer

Sjukhus

22,2 Kilometer

Skola

5,4 Kilometer

Förskola

2,1 Kilometer
  • 1. Naturen ”Det är skog överallt!” Boende i Bodforsen kommer lätt och snabbt ut i naturen. På nära avstånd ligger friluftsområdet Rödbergsfortet. Att plocka bär och svamp, eller gå upp på berget och ha picknick uppskattas av många, liksom att nyttja befintliga spår för vandring, löpning eller skidåkning.
  • 2. Älven Den fiskeintresserade kan köpa fiskekort genom SFK Börstingen som förvaltar fiskevattnen nedanför Bodens kraftstation. Här finns både lax och havsöring (börsting), harr och sik. Älven lockar också båtentusiaster och SUP-paddlare. Då det är strömt vid Bodforsen rekommenderas bad på andra ställen.
  • 3. Nära stan Bodforsen ligger på bekvämt avstånd från stadskärnan, dit det är lätt att ta sig genom att gå, cykla, åka bil eller buss.
  • 4. Kultur På gångavstånd från området ligger Försvarsmuseet som berättar om övre Norrlands försvarshistoria. I byggnaden inryms också stadens konsthall. Här finns både permanenta och tillfälliga utställningar, café och museishop. I ett av de gamla kanslihusen finns ett buddhistisk tempel, Buddharam Temple Boden, även kallat ”Fredens Hus”, som är ett av världens nordligaste buddhisttempel. Församlingen arrangerar här meditationskurser och andra aktiviteter som dans och matevent.
  • 5. Idrott/fritid Några minuter bort ligger multisportarenan Boden Energi Arena med inomhus- och utomhusplaner för olika idrotter. På området finns bland annat tennisplaner och en padelhall.
    I närliggande Bodsvedjan finns en hall för inomhusfotboll.

Om området

Bodforsen utgjordes tidigare av ängs- och åkermark, som började bebyggas under 1960-talet. Radhusområdet tillkom under 1980-talet och det fanns då planer för hur området skulle utvecklas. Bland annat tänkte man sig en bensinstation och en affär. Dessa idéer kom dock aldrig att realiseras. Radhusområdet ägs idag av en bostadsrättsförening. Varje vinter spolas här en isbana på innergården för barnen att åka på och sommartid arrangeras loppis. 

Finns I området

Fiber / Fjärrvärme / ÅVS

För Google Street view, dra och placera den gula gubben på kartan.

Förskolor i närheten

Skolor i närheten

Föreningsliv i området