Tack för ditt intresse!

Tack för ditt intresse!

Nedan hittar du arbetsgivare i Boden som söker din kompetens just nu. Du hittar även tips och länkar som du kan ha användning för i jakten på drömjobbet i Boden. Lycka till!

Arbetsgivare

Här hittar du arbetsgivare i Boden som söker personal inom din bransch just nu, ta kontakt med dem. De ser fram emot att höra från dig. Spara denna sida för att kunna se när nya företag dyker upp.

Jobba i Boden

Boden befinner sig i centrum för industrins gröna omställning. Just nu håller H2 Green Steel på att bygga en gigantisk anläggning för storskalig produktion av fossilfritt stål och vätgas här. Rekryteringen har börjat och de närmsta åren kommer tusentals personer att anställas här. Hela staden och regionen kommer att växa i extrem takt och nya jobb skapas inom alla branscher. Vi räknar med 50 000 nya jobb till år 2030, bara i Norrbotten.

Men redan i dag är det enkelt att få tag på jobb här, särskilt om du är lärare, undersköterska, sjuksköterska, lastbilschaufför, snickare, maskinförare, förskollärare, processoperatör eller liknande. Det finns intressanta jobb både för dig som har studerat många år på universitet och för dig som just gått ut gymnasiet. Du behövs helt enkelt i Boden.

Fortsätt ditt sökande

  • Platsbanken – lediga jobb i Boden
  • Lista: lediga tjänster i Bodens kommun
  • Så skriver du ett personligt brev som väcker intresse
  • Har du fått tid för intervju? Tänk på det här

Find your dream job on MindDig . Save the planet.

Rekryteringsplattformen MinDig.com samlar alla tunga industrijättar som storsatsar i norra Sverige. Registrera dig och medföljande för att maxa dina chanser till drömjobbet i den gröna revolutionen.

Boende

I Boden finns alla typer av boendeformer i mysiga miljöer nära naturen och staden. Här har du nära till samhällsservice även om du bor en bit från stadskärnan. Det byggs ständigt nya hyresrätter och bostadsrätter. Bodens kommun har lediga småhustomter utan tomtkö för den som vill bygga sitt drömhus.

De tre största landsbygdsklustren i kommunen finns i Harads, Gunnarsbyn och Unbyn. Här finns kommunal service tillgänglig på nära håll, anpassat efter den specifika platsens unika förutsättningar och människornas behov.  

Föreningsliv

Ett starkt civilsamhälle och en rik fritid med gemenskap och meningsfulla aktiviteter är viktiga förutsättningar för att människor ska utvecklas och trivas på en plats. I Boden har vi ett fantastiskt föreningsliv och nära till våra eldsjälar, förebilder och vinnarskallar. Det är det vi brukar kalla #närhetsliv.  

Här finns gott om starka ideella krafter som outtröttligt och frikostigt ger av sin tid för att Boden ska vara en bra plats att leva på. Tack vare dem har bodensarna stora möjligheter till rekreation, motion, kultur, gemenskap och nya upplevelser – överallt i hela kommunen, såväl i centrum som på landsbygden. Här har vi nära till naturliga mötesplatser och nära kontakt mellan beslutsfattare och driftiga eldsjälar som får saker att hända. Därför är vi lite extra stolta över att Boden nyligen utsågs till Sveriges föreningsvänligaste kommun.  

Läs mer om vårt föreningsliv

Allt som är bra att veta om Boden och lite till

Skola och förskola

I Boden satsar vi på våra yngsta medborgare. Fram till 2025 lägger vi 250 miljoner kronor på att bygga fyra nya förskolor. Det är en satsning som saknar motstycke i vår tid i Norrbotten. Boden har förskolor nära där du bor och både privata och kommunala alternativ. 

Vi värnar om alla individers livslånga lärande, bygger framtidstro och ger dem verktyg och förutsättningar att påverka sin egen framtid. I Boden finns både kommunala och fristående grundskolor. Du kan önska vilken grundskola ditt barn ska gå i.

Sävast är Bodens snabbast växande område och det märks inte minst på Mårängskolan som börjar bli för trång. Därför är Måräng först ut att få en uppdatering när vi nu ser över kommunens grundskolor. Vi påbörjade byggnationen 2021 av en ny skolbyggnad i två våningar med bland annat klassrum, matsal och gymnastikhall. Byggnaden blir ett komplement till nuvarande lokaler, som också kommer att renoveras.

Boden International School

Boden is starting an international school due to the fact we are expanding quickly, especially because of the development of the H2 Green Steel Industry. With the growing number of international families moving to Boden, we have decided to match this demand with opening an International Education Program with internationally trained and experienced teachers to provide your children with a high-quality worldwide curriculum that is transferable and recognized universally.

Den gröna samhällsomställningen

Vi är norra Sveriges gröna hjärta med ett näringsliv som interagerar i ett unikt ekosystem som attraherar talanger från hela världen. Bodenxt är plattformen för vår stora gröna omställning av hela samhället i Boden. H2 Green Steels etablering är en viktig accelerator och på Bodens kommun har vi växlat upp för att skapa något smart och grönt som håller i många generationer framöver.

Läs mer om den gröna samhällsomställningen i Boden.

Inflyttningsservice

Här får du som är intresserad av att flytta till Boden hjälp att komma över tröskeln för att kunna tacka ja och flytta hit. Det kan röra frågor om boende, skola, barnomsorg och fritidsaktiviteter. Vår inflyttningsvärd står till ditt förfogande.

Du och din familj får hjälp vid praktiska frågor kring bostadsmarknad, utbildningsanordnare och fritidssysselsättningar och får dessutom möjlighet att upptäcka Boden och vårt #närhetsliv.

Vi kan hjälpa dig att hitta kontaktuppgifter och information om det du behöver. Har du specifika frågor om Boden och vad som finns där, som du inte hittar på flyttatillboden.se kan vi svara dig. Om vi inte har svaret på en gång försöker vi ta reda på det och återkomma med svar eller guidar dig vidare till rätt person så snart som möjligt.

Vi kan berätta om service och utbud eller allmänna frågor om att flytta hit och bo här. 

Läs om Boden